Vill du sälja din bil och få rätt pris, snabbt och enkelt?

Du kanske har provat Blocket, sociala medier eller hört med kompisar, sist du skulle sälja bilen. Det var inte smidigt eller tryggt. Den här gången vill du att det ska gå snabbt och säkert.

När du hade din bil på annons på Blocket senast, vad det en trög och obehaglig historia. Det var förvisso många som hörde av sig. Bra, tänkte du först. Men så insåg du att hälften inte dök upp, fast du hade tagit ledigt eller ändrat dina planer. Andra halvan av spekulanterna var mindre nogräknade bilhandlare, eller prutglada däcksparkare. Det blev ingen affär.

Senare testade du sociala medier och provade i olika grupper. Ungefär samma respons där. Några bestämde tid för att komma och kolla, men dök antingen inte upp alls, eller meddelade i sista stund att de inte skulle komma. Din fina bil förtjänade inte detta öde, du hade ju faktiskt varit rädd om den och den var i fint skick. Till slut slumpade du iväg den till en kompis som behövde en bil, han fick den billigt eftersom det var en gammal polare.

Korrekt pris och bilen hämtas på plats

Känner du igen dig i situationerna ovan? Eller har du liknande erfarenheter? Visst är det frustrerande? Man har en bil man behöver sälja och det ska kännas bra. Man vill se en rubrik som Autolane köper din bil i Göteborg, man vill kunna lita på att man får rätt marknadspris och att affären går rätt till.

Har du en bil som är max tio år och gått max 10 000 mil, då kan du vända sig till en bilfirma och få bilen värderad. Det går bra via nätet; man skriver in sitt registreringsnummer och man kan bifoga en eller flera bilder. Kommer ni överens om affär får du handpenning direkt och resten när nyckeln lämnas över. Antingen kör du själv och lämnar bilen eller så hämtar firman bilen där du är.

Värdera din bil och fundera på erbjudandet

Ibland vill man kanske bara få en uppskattning på bilens värde, men inte sälja direkt. Du kan få din bil värderad utan att förbinda dig att sälja. Att sälja till en bilfirma brukar löna sig, eftersom de i sin tur kan erbjuda lån eller delbetalning för köpare. Det är inte vanligt när bilen säljs privat. Det gör också marknaden större för din bil när den sedan säljs via en bilfirma.

1 Nov 2020