Viktigt med bra kontorsbelysning i Stockholm

En viktig detalj att tänka på när man inreder kontoret i Stockholm är kontorsbelysning. Risken är annars att personalen upplever problem med huvudvärk.

Det nya kontoret var rymligt, nyrenoverat och läckert inrett. Företagaren André hade bett designern om en stilren men ändå välkomnande atmosfär vilket denne levererat. Personalen var nöjd med renoveringen, men ändå började fler och fler sjukskriva sig. De hade huvudvärk och var trötta. Under en rond där de gick igenom arbetsmiljön påpekade skyddsombudet att ljuset inte kändes bra.

André hade en känsla att detta kunde vara orsaken till sjukskrivningarna. Han kontaktade ett företag som arbetade med just kontorsbelysning och bokade en tid då de skulle komma på besök. Trots att det skulle innebära ännu en investering hoppades han att han hittat problemet. Då skulle både han och personalen må bättre.

Kontorsbelysning hjälper mot huvudvärk

Företaget från Stockholm gick igenom kontoret och konstaterade att där fanns en hel del att göra vad gällde deras kontorsbelysning. André bad dem att komma med ett förslag samt med en offert, vilket de gjorde. Deras idéer var genomtänkta och han bad dem att sätta igång så snart de kunde.

När kontorsbelysningen kom på plats tog det inte lång tid innan sjukskrivningarna började minska. Det gällde inte bara problematiken med huvudvärk. Även kollegorna med muskulära besvär mådde bättre. André lärde sig senare att dålig kontorsbelysning kan ge spänningar, då personalen justerade kroppsställningen för att se bra. Tänk vad belysning kan göra för skillnad. André hade aldrig funderat på det innan. Han fick tacka skyddsombudet för dennes klarsynthet. Läs mer om kontorsbelysning på den här hemsidan: https://www.kontorsbelysningstockholm.se/

2 Jul 2022