Varför bör man ha med sig ett vallaställ?

Är du en skidåkare som ska ge dig ut i spåren på annan ort? Är du kanske rent av en resande skidåkare på heltid? Vallningen behöver inte vara ett problem till och med när man är på resande fot!

Att åka skidor kan vara det bästa som finns. Friheten, farten och den krispiga luften. För vissa är det en hobby som avnjuts på vinterhalvåret. För andra är det mer än så – en livsstil som resten av livet anpassas efter. Oavsett vilken typ du är så äger du troligtvis ett par skidor, minst. Då vet du att skidorna behöver vallas med jämna mellanrum. Det måste man göra för att skidorna ska få ett bra glid på snön och för att du ska slippa behöva anstränga dig så mycket. Ju oftare man vallar, desto bättre.

Hur vallar man på bästa sätt?

När man vallar skidor så måste man ha någon form av vallaställ. Ett vallaställ gör vallningen mycket enklare och smidigare då skidan inte far omkring. Man måste kunna ta i utan att den flyttar på sig för att resultatet ska kunna bli så bra som möjligt. Man vet ju hur frustrerande det kan vara att försöka valla en skida som inte är stilla. Hemma kanske du redan har ett vallaställ? Ett stabilt och robust bord som du använder ofta och är nöjd med. Det är superbra, men hur gör du när du är på resande fot?

Vallaställ to go, tack

Många känner säkert igen sig. Vallningen kan vara svår och problematisk när man är iväg då man inte har sitt pålitliga vallaställ till hands. Kanske har man kunnat använda ett som funnits på platsen, men vad händer om det inte finns något tillgängligt? Eller om man ska iväg på träningsläger eller tävling, då har man inte tid att leta upp ett ledigt vallaställ och vänta på sin tur. Vore det inte bra om det fanns ett portabelt som man kunde ta med sig? Det finns det! Ett portabelt vallaställ är lätt och smidigt att ta med sig i resväskan och tar inte särskilt mycket plast eller väger mycket. Det är designat så att det ska vara enkelt att både montera upp och ner det för att göra vallningen på resande fot så enkel och smidig som möjligt. Dessutom finns de i olika sorter för att passa olika typer av skidor och olika typer av miljöer – inomhus eller utomhus, fristående eller fastspännbara.

30 Mar 2020