Var hittar man riktigt bra sängar i Stockholm?

Att hitta en bra säng är oerhört viktigt och det kan göra stor skillnad för din vardag. Att sova gott på natten och ligga bra påverkar din livskvalité ordentligt.

Det är många faktorer som spelar in när du ska köpa en ny säng, bland annat din vikt, längd och kroppsform. Om ni är två som ska dela på sängen som väger ungefär lika mycket så kan fortfarande er kroppsform vara olika och därför kan ni behöva två olika sängar. Om du väger mer behöver du en fastare säng, medans om du väger mindre så kan du ha en mjukare säng. Med andra ord är det viktigt att inte haka upp sig på sängens mjuk eller fasthet. Även kudden spelar stor roll, ryggsovare ska ha en låg kudde och den som sover på sidan ska ha en något högre kudde.

När det är dags för ny säng så finns det några val att göra. Skön budgetsäng som kanske inte alls passar dig, eller en skön men dyrare säng som är anpassad efter dig? Valet borde vara enkelt med tanke på hur många timmar vi spenderar i sängen under vår livstid.

Hitta bra Sängar i Stockholm

Om du letar efter sängar i Stockholm så är valmöjligheterna oändliga. Det finns både billiga alternativ på de två stora IKEA-varuhusen i Stockholm samt andra stora kedjor som Jysk. Om du vill köpa riktigt bra sängar så ska du gå till bland annat KungSängen, Sova och SängJätten. Många större butiker som säljer sängar i stockholm har ryggspecialister på plats för att hjälpa sina kunder att välja ut en bra säng. Värt att tänka på är att bara för sängen är skön i 15 minuter på plats i butiken så behöver den inte vara skön efter 8 timmars sömn. Se alltid till att ha möjlighet att lämna tillbaka sängen om den inte passar dig efter du sovit i den hemma.

När du får hjälp av en ryggspecialist så ser de till att du får en säng som passar just din kroppstyp. Med åren så kan även din kroppstyp förändras och därför kan du även behöva byta säng, även fast sängen i sig inte är ofräsch.

Att bara byta bäddmadrass är inte optimalt för en gammal säng. Den nya bäddmadrassen kan hjälpa dig temporärt, men efter ett tag så sjunker den ner i sängen och då spelar det ingen roll att den är ny och fräsch. Vid dessa tillfällen behövs hela sängen bytas ut.

Om du är på jakt efter en eller flera nya sängar i Stockholm så åk ut till de större kedjorna för att prova dig fram samt vänd dig gärna till en specialistbutik där du kan få professionell rådgivning. Stressa inte fram ditt val. Det är bättre att lägga en större summa pengar på en riktigt bra säng än att köpa en budgetsäng som inte gynnar din sömn så mycket som den skulle kunna göra. Viktigt är även att jämföra priserna då flera större och seriösa kedjor kan ha samma sängar till olika priser.

Om du inte tar hjälp av en ryggspecialist eller kunnig personal på en seriös sängkedja i Stockholm så kan du få sämre livskvalité på grund av dålig sömn. Det finns flera yttre faktorer som påverkar sömnen, som alkohol, stress och störningsmoment när du sover. Sängen kan inte hjälpa mot alkoholen, stressen eller störningsmomenten, men de kan se till att sömnen blir bättre än vad den hade blivit i en dålig säng. Om vi bortser från yttre faktorer så kan en bra säng hjälpa dig att få en bättre sömn som leder till bättre koncentrationsförmåga och gladare humör.

17 May 2017