Valpkurs i Göteborg - Det bästa du kan ge din valp

Var en ansvarsfull förälder och anmäl din valp till en valpkurs i Göteborg så fort den fyller tre månader. Er framtida relation, lycka och kärlek hänger på det.

Du kanske just har fått hem valpen efter en tre månaders väntan sedan födseln, och ännu längre innan dess sedan du hittade den gravida tikens annons på Facebook, och insett, på ett visserligen pinsamt sätt, att det inte är ett medfött attribut att alla hundar svarar på ”sitt”.

Det är något som måste ”läras”, tydligen. Något som du kanske gick miste om när du var yngre. Vid det här laget är det nog för sent att skälla på dina föräldrar för att de glömde köra dig till skolan varje dag i nio år — men låt inte detsamma hända din valp.

Anmäl dig och din valp till en valpkurs redan idag

Likt oss människor är det absolut viktigt att hundar lär sig sina A till Ö i en tidig ålder, så att lärdomarna fäster när hjärnan fortfarande har förmågan att lagra ny information. Ju äldre hunden blir, desto svårare har den att lära sig nya vardagsvanor. Tre till fyra månader brukar man säga är den ideala åldern.

Så, var en ansvarsfull förälder och anmäl din valp, och dig själv förstås, till en valpkurs så fort som möjligt. Förutom övningar inom lydnad, inkallning, koppelträning och lösträning, så får ni också träna på er samarbetsförmåga, tillit, och kärlek. En kärlek som förhoppningsvis kommer hålla sig stark tills ni båda är gamla och grå.

28 Nov 2022