Vad är egentligen en totalentreprenad?

En totalentreprenad syftabygge, totalentreprenadr till att ge kunden allt i ett. Det är ett sätt för byggherren att slippa koordinera olika yrkesgrupper, och dessutom genomgå processen att anlita dem från första början.

Framförallt på större byggarbetsplatser kan det bli en utmaning att samordna de olika hantverkarna. Rörmokaren kan inte göra sitt jobb innan rivningsbyggarna har gjort sitt, och plattsättaren kan inte börja förrän elektrikern har dragit kablar, exempelvis. För att kunna koordinera detta på ett effektivt sätt krävs kompetens och en förståelse för hur byggprocessen går till. Om man känner att man inte har full koll på detta, kan det vara en idé att anlita en totalentreprenad. Det kan också vara så att man helt enkelt gärna slipper vara den som står i mitten och håller i trådarna.

När vi tittar på en firma belägen söder om Uppsala, som kallar sig för totalentreprenad, säljer de in just bekvämligheten. Att den som använder sig av dem ska kunna slippa den stress det innebär att samordna ett större bygg- eller renoveringsprojekt.

Firman utanför Uppsala erbjuder följande tjänster:

  • Sanering samt rivning av lokaler och bostäder.
  • Till- och ombyggnader. 
  • De exemplifierar med garage, bostadshus och attefallshus. 
  • Renovering i lägenhet, villa samt företagslokaler. 
  • Konsulttjänster för byggprojekt. 

Märk väl att de exakta tjänsterna kan variera lite mellan olika entreprenader. Firman utanför Uppsala erbjuder dessa, men de kan säkerligen göra saker de inte listar på hemsidan. Vidare är de säkerligen också något flexibla just med detta, precis som andra firmor i samma bransch.

Många gånger är det företagare som väljer att anlita en totalentreprenad, snarare än en hemmafixare som ska göra en renovering. Många entreprenörer upplever att tiden knappt räcker till annat än att just driva den egna verksamheten. Att, utöver det, hitta hantverkare och koordinera dem kan bli en övermäktig uppgift. Det riskerar helt enkelt att sluka för mycket tid.

När du letar efter en totalentreprenad, titta då noga på deras erfarenhet och referenser. Det blir ett relativt stort ansvar som firman behöver åta sig. Om de brister i sin koordinering, riskerar byggplan att dra ut på sig ordentligt. Förseningar får som bekant inte bara konsekvenser för byggprojektet i fråga – om du som företagare anlitar en entreprenad för en lokalflytt exempelvis, kan det få konsekvenser för din omsättning och din produktivitet. Bor du i en lite större stad – Uppsala till exempel – har du många entreprenader att välja mellan. Att hitta en aktör som möter dina krav vad gäller referenser och erfarenhet bör inte vara en omöjlig uppgift. Vi kan rekommendera totalentreprenaduppsala.se/

Lycka till!

 

 

1 Feb 2019