Tips för besöket till möbelaffären

Ska du inreda ditt nya hemmöbelaffär? Eller väntar en renovering eller bara en mer omfattande ommöblering? Att åka till möbelaffären är något som många tycker är roligt. Samtidigt är det en utmaning att hitta rätt mått, material och utseende på den möbel man ska köpa. I en större stad som Stockholm eller Göteborg (speciellt Stockholm) har man många möbelaffärer att välja mellan. Det kan i större städer bli lite enklare att faktiskt hitta det man söker.

Samtidigt finns det stora möbelkedjor runtom i landet, som de allra flesta är nöjda med. En nackdel med att köpa samtlig interiör från en och samma kedja är att hemmet inte blir särskilt unikt. Genom att variera inköpen hos olika möbelaffärer kan man få en mer personlig touch – men det innebär givetvis också mer jobb.

Att köpa möbler har alltid varit något av en liten utmaning. Samtidigt har det blivit enklare på senare år i och med internet. Det är betydligt vanligare idag att man beställer hem möbler och kanske till och med får dem inburna och monterade på plats. Internet har sänkt avstånden, och du behöver inte längre känna att du saknar ett gediget utbud bara för att du inte bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Generellt innebär e-handeln fördelar för kunden. Som ovan nämnt ges man ett bättre utbud, samtidigt som det är lätt att jämföra priser mellan olika aktörer. Men det kan också komma med nackdelar. Till exempel kan e-handeln slå hårt på mindre aktörer som inte har en särskilt god digital närvaro. Det här kan leda till ett mindre utbud (fysiskt, i tal om faktiska butiker) och mer aggressiva säljtaktiker eftersom det blir svårare att gå runt.

När besöket i en möbelaffär ska ske finns det ett par saker som är bra att ha i åtanke. Till exempel dessa:

Tänk på detta

  • Förhandla. I möbelaffärer, i relation till andra branscher, tycks det finnas mer utrymme för förhandling. Ofta finns personal som hjälper dig och ger dig råd, inte sällan med merförsäljning som mål. Om du kan sätta dig i ett bra förhandlingsläge finns chanserna att du kan komma undan lite billigare.

  • Ett misstag många gör är att prata om leveranskostnader efter att man har gjort klart affären. Faktum är att det här kan bli ansenliga summor, summor som således bör kännas till redan i början av en eventuell förhandling.

Lycka till med ditt besök till en möbelaffär, oavsett om det så sker i Stockholm eller på glesbygden.

 

16 Sep 2018