Ta med barnen på äventyr i vackra Stockholm

Visst kopplar man ofta ihop storstad med vuxna som fyller dagarna med shopping. Och kvällarna med goda middagar och barhäng. Men det finns faktiskt även ett Stockholm för de lite mindre.

Utbudet ser lite olika ut beroende på när man bestämmer sig för att besöka storstaden. Men väljer man sommaren så finns några givna platser att besöka. En av dem är så klart Skansen. Där får man bekanta sig med både små och stora djur. Har man riktigt tur finns det kanske björnungar eller någon fin älgkalv att besöka. En annan stor attraktion för alla åldrar är Gröna lund. Att få kikna av skratt i lustiga huset eller ge sig på en utmanande berg- och dalbana. Varför inte prova turen på någon tombola? Då kanske du får åka hem med ett mjukisdjur eller en stor choklad. Men det finns så mycket mer och här kommer några tips.

Mulle meck-parken och Nordiska museet.

De flesta barn gillar att leka och prova nya saker. Så varför inte ta en tur till Mulle meck-parken? Den ligger ca. 10 min från cityterminalen med pendeln. Här kan barnen verkligen använda sin fantasi. Barnen får uppleva Mulles uppfinningar och mecka i hans garage. Parken är alltid öppen och det är dessutom gratis att komma på besök. Ett annat spännande äventyr för barn kallas tidevarvet. Det finns numera på Nordiska museet. I källaren finns en magisk tidskapsel som hjälper en att uppleva barns historia så långt som 150 år tillbaka. Vad gjorde barnen för 100 år sedan? Det är en fråga som man kan få svar på under ett besök.

Äventyrens Ö

Hit kan man åka många gånger och ändå uppleva många nya äventyr varje gång. Det finns nämligen hela 30 stycken att välja mellan. Det här är verkligen en plats för hela familjen. Här kan man övernatta i en kåta eller i ett vanligt rum om man så önskar. Ett speciellt familjeprogram är framtaget för att hela familjen ska kunna vara tillsammans och göra roliga saker. Vad sägs om kompisbanan på låg höjd? Eller korvgrillning och skidåkning? Det beror säkerligen på säsong. Men en sak är säker, här blir det aldrig tråkigt. Om man som förälder i Stockholm ändå skulle vilja ta en vuxendag så finns alltid barnpassning tillgängligt i Stockholm. Man kan inskola sina barn så att de känner sig trygga när det är dags för de vuxna att möta äventyret på egen hand. Läs mer om barnpassning på denna webbsida: https://www.barnpassningstockholm.nu/

28 Jul 2020