Stenentreprenad lade sista stenen vid dammen

När det är dags att anlägga trädgården kan en stenentreprenad vara till hjälp. De kan göra vackra gångar med stenplattor och stensättningar runt en liten dam.

Det började bli dags att ordna i trädgården igen. Nästa projekt på tur var en liten damm i ena hörnet av trädgården. Runt den ville hon ha stenläggning i ett vackert mönster. Den skulle mynna ut i en liten fyrkant där utemöbler skulle stå i skuggan av en häck som var tät och hög när den blommade.

Hon hade för några månader sedan varit i kontakt med en stenentreprenad för att få hjälp med att designa dammen. Personalen hon talat med var trevlig och mycket kompetent. Det hade varit kul att diskutera olika färger och former tills de kom fram till en idé som skulle fungera fint.

Stenentreprenad jobbade med glädje

När det äntligen var dags hade hon bakat sin berömda chokladkaka för att starta projektet. En liten fikastund där de kunde prata igenom allt skulle vara bra. Hantverkarna tackade glatt ja och åt det goda bakverket med god aptit. De visade bilder och gick igenom ritningen för att se att allt uppfattats rätt.

Jobbet fortskred och för varje dag växte dammen fram. I mitten tornade en liten fontän och stenarna som lades runt omkring skiftade i olika färger allteftersom solen rörde sig över tomten. Hon försökte tillbringa dagarna på andra sidan huset för att inte störa men det var svårt att inte titta. Så när det äntligen var klart och chokladkakan ännu en gång serverades njöt hon i fulla drag.

9 Feb 2023