Specialister ordnar arbetstillståndet

Arbetstillstånd är en nödvändighet om du ska arbeta i Sverige och du är medborgare utanför EU. Det kan ta upp till ett år att få ordnat. Eller så går du bara till en certifierad advokatbyrå.

Om du vill arbeta i Sverige och kommer från till exempel Japan, Australien eller Kanada så behöver du ett arbetstillstånd. Och för att få ett arbetstillstånd så måste du först ha ett arbetserbjudande. Du kan alltså inte ansöka om ett arbetstillstånd för att du ska kunna söka arbete i Sverige. Att du som är arbetstagare från ett land utanför EU har arbetstillstånd är av största vikt för din arbetsgivare som riskerar fängelse och böter om du arbetar för honom eller henne utan detta viktiga dokument. Om du går till vilken advokatbyrå som helst nere i stan kan detta bli en långvarig process som kan ta så lång tid som ett år. Men om du går till rätt advokatbyrå så blir det hela betydligt behagligare.

Arbetstillstånd på kort tid

Om du beger dig till en av migrationsverket certifierad byrå för arbetstillstånd som har resurser för att klara av att kommunicera på flera olika språk så kan det hela vara löst på 10 dagar. Du kan även få snabb hjälp med en förlängningsansökan om du redan har ett arbetstillstånd. En del yrken kräver inte arbetstillstånd om du är i landet mindre än 3 månader och en del andra regler gäller för andra yrken. För att vara säker på vad som gäller för dig ta kontakt!

20 Mar 2022