Söka bostadsanpassning i Stockholm

För den som har ett bestående funktionshinder kan en bostadsanpassning göras i Stockholm. Det innebär att en ny möjlighet uppstår som förr inte varit möjlig.

Andreas och Erika hade en dotter med funktionshinder som snart skulle fylla tjugo år. Hon hade gått ut gymnasiet och fått ett jobb på kontor. Ett jobb som passade både hennes personlighet, intressen och det faktum att hon satt i rullstol. Under studierna hade hon bott hemma då föräldrarna ville hjälpa till ekonomiskt.

Nu skulle hon alltså fylla år och föräldrarna hade bestämt sig för att uppfylla sin dotters önskemål om en egen lägenhet. Det skulle bli en perfekt födelsedagspresent. Givetvis kunde de inte bara köpa en lägenhet utan att även se till att den hade hjälpmedel så att dottern klarade allt göromål hemma.

Bostadsanpassning blev perfekt

De hade vetat precis var dottern ville bo så när en lägenhet blev ledig var de snabba att köpa den. Sedan lämnade de in en ansökan till kommunen om bostadsanpassning i Stockholm. Det skulle innebära att de fick hjälp med kostnaderna. De hade tur och fick ja på sin ansökan relativt snabbt. Ett företag som arbetade just med bostadsanpassningar fick jobbet att ordna det hela. De var effektiva och förstod precis vilka behov dottern hade.

Diskbänk och avlastningsytor sänktes och i badrummet gjordes flera anpassningar. När de sedan åkte förbi med dottern för att “titta” på en lägenhet så hade hon aldrig kunnat drömma om att det redan var hennes egen lägenhet. Glädjen fann inga gränser. Den var perfekt bedyrade hon och kramade sina föräldrar hårt.

18 Feb 2023