Snyggaste golvet i stan med golvslipning i Göteborg

När golvet börjar se mer än lovligt fult ut är det dags. Ett riktigt trägolv är en resurs som måste skötas rätt. Det sker via golvslipning i Göteborg.

Trägolv har i allmänhet en mycket lång livslängd. Lite beror det på vilket trä som valts men man kan lugnt räkna med att slippa byta golv alls om man skaffar exempelvis ett gediget golv i ek. Ser man till att behandla golvet väl dröjer det också många år innan man ens behöver fundera över golvslipning.

Men – förr eller senare kommer förstås den dagen då ditt eminenta trägolv börjar se sorgligt ut istället för skinande. Ingen dammsugning och tvätt i världen biter på rispor och andra minnen efter klackar, djurtassar, släpade möbler och tappade kristallkaraffer. Ditt golv har blivit risigt och behöver slipas, så är det bara.

Snabb behandling och förbättring med golvslipning

En golvslipning är inte en procedur som behöver fortgå i veckor, men du får räkna med att det tar några dagar, allt som allt. Det hade för övrigt tagit minst samma tid om man köpt ett nytt golv och tagit bort det gamla – och resultatet hade inte blivit lika bra. Ett trägolv kan slipas flera gånger.

Det företag du väljer att anlita ska ha erfarenhet och kompetens. Det behövs moderna maskiner och yrkeskunnande med extra allt för att få ditt golv att se nytt ut igen. Efter själva slipningen ska golvytan behandlas med antingen hårdvaxolja, lack eller olja. När detta torkat är det dags att flytta in igen – med möbeltassar på soffa och stolar.

11 Feb 2023