Saxgaller till mer än bara hissar

Vi har alla åkt i dem någon gång: Hissar med saxgaller som måste stängas innan den gamla hisskorgen kan ge sig av. Nästan lika många av oss har svurit åt hissar som inte kommer för att någon har glömt att stänga gallret efter sig. Men tänk nu inte att detta är det enda som dessa galler kan användas till. Kanske kan du bli bättre vän med dem på en annan plats och med annan tillämpning. Men akta ändå fingrarna. Att klämma sig i ett saxgaller är inte kul!

Kompakta säkerhetsgaller

Utöver hissar så används saxgaller framför allt som säkerhetsgaller till butiker och föreningslokaler. De har en stor fördel i att de är lätta och att de inte tar upp så mycket plats när man öppnar dem. Till skillnad mot en vanlig gallerdörr kan ett saxgaller vanligtvis gömmas undan i dörrkarmen eller i en väggsida om det handlar om ett saxgaller som täcker en hel vägg.

Dessa saxgaller kan antingen låsas med en enkel kedja och ett hänglås eller så går de i moderna utföranden att få med professionella lås. Ett saxgaller är ett enkelt medel för att skydda skyltfönster mot skador utifrån. De är billigare än andra lösningar men fungerar ändå effektivt genom att göra det svårt att ta sig in i dina lokaler bara genom att krossa en ruta.

Väggavdelare

I köpcentrum med öppen planlösning mellan butiker kan ett saxgaller dela av rummet mot andra ytor. Perfekt om personalen behöver ta rast eller om något måste omstruktureras när resten av köpcentret är öppet. Så slipper man folk som springer i lokalen utan att behöva vänta till att alla andra har stängt på kvällen.

Extra förstärkning till vinds- eller källarförråd

I många bostadshus är säkerheten i förrådsutrymmen låg. Här kan det passa bra att installera saxgaller för att skydda dina ägodelar bättre.

4 Oct 2017