Sälja lastpall är bättre än att slänga lastpall

Du vet väl att du kan sälja lastpall istället för att slänga lastpall? Efterfrågan är stor, och du kan få ut en bra slant även för en risig eller trasig pall.

En persons skräp är en annan persons skatt. Det gäller särskilt lastpallar. Du kanske tror att de där gamla skruttiga pallarna som står övergivna på firman är skräp. Det är de inte. I en annan värld kan de vara ett snyggt designbord. Eller helt enkelt bara användbara. En skatt, helt enkelt.

Självklart ska du inte ge bort dina skatter gratis (om det inte är till någon du tycker om, så klart). Men eftersom du själv har stoppat in pallarna i kategorin “skräp” kanske det är lätt att tänka att priset ska vara därefter. Tänk då på att det är köparens blick på varan du ska ha när du sätter priset.

Du kan till och med sälja en lastpall som är trasig

Om du vill ha hjälp att sälja lastpall till bra pris utan att behöva ha direkt med köparna att göra, kan du vända dig till ett företag som köper upp pallar för att renovera och sälja dem vidare. Då kan du dessutom få bra betalt även för de pallar som är slitna och risiga.

Det går alltså att få ut en hel del pengar för det du nyss trodde var skräp. Men vill du åka till tippen och slänga dem i containern märkt “brännbart” så går det alldeles utmärkt. Det får du dock inte en krona för.

11 May 2022