Sälj husbilen via en husbilsförmedlare

Är det dags att sälja husbilen? Säljer ni den privat måste ni se upp så att ni inte blir lurade och bestulna på den. Ett tryggare alternativ är att sälja den till en uppköpare av begagnade husbilar.

Säljer man husbilen privat och själv annonserar ut den ska man vara försiktig så att man inte råkar ut för en bedragare. Det händer att intressenter vill provköra husbilen själva och försvinner med den. Ibland följer säljaren med under turen men luras att gå ur husbilen för att kontrollera något och då passar tjuven på att köra iväg. Oftast förs de stulna husbilarna utomlands där det är svårt att få tillbaka dem. Ibland är det också personer som utger sig för att ringa från en bilförmedlare och som säger att de har en kund som vill köpa husbilen. Dessa personer är väldigt vältaliga och det har hänt att ägaren gått med på att föra över registreringshandlingarna, men någon betalning dyker aldrig upp. Ska ni sälja en husbil privat är det viktigt att tänka på att aldrig lämna över den eller några nycklar innan ni fått betalt till fullo.

Se upp för bedragare då ni säljer privat

Blir man bestulen på sin husbil via en bedragare så gäller oftast inte försäkringen, och det är väldigt sällan man får tillbaka husbilen. Ett betydligt säkrare sätt då man vill sälja sin husbil är att göra det till ett företag som köper upp begagnade husbilar. Ibland har dessa företag även något som kallas husbilsförmedling. Detta innebär att man får ställa upp sin husbil till försäljning i deras utställningshall. Deras kunniga försäljare kan sedan hjälpa till så att fordonet säljs till rätt pris. Ibland vill man sälja sin husbil för att sedan ha möjlighet att byta upp sig till något större. Ofta kan man få förmånliga byten via dessa uppköpare av husbilar.

Trygghet både för säljare och köpare

Funderar man på att sälja sin husbil ska man vända sig till ett företag som funnits länge i branschen och som har en befintlig adress som man kan besöka. Genom att ta hjälp med försäljningen via en välkänd handlare känner också en eventuell köpare sig mer trygg då de kan vara säkra på att husbilen gåtts igenom ordentligt. En handlare kan också erbjuda hjälp med finansiering vilket kan öka chansen att få tag i rätt kund då man vill sälja sin husbil. En husbil är trots allt en ganska så stor investering. Läs mer om husbilar på denna sida: https://www.säljahusbil.net

21 Aug 2020