Så hittar du en bra flyttfirma

Att anlita en flyttfirma är smart. Visst går det att flytta själv genom att hyra lastbil och kalla in kompisar, men är bostaden större än en tvåa och bohaget växt genom åren så är det ett ganska hårt arbete att flytta själv.

Med en flyttfirma som tar hand om bohaget och bär, packar och fraktar så slipper du riskera dina vänners ryggar och tålamod och ger dessutom dina möbler och annat bohag en trygg resa till den nya adressen. En bra flyttfirma har koll på hur man tar hand om ett bohag på ett säkert sätt, och har dessutom ansvarsförsäkring om något mot förmodan skulle gå sönder under transporten. Så vad kan man då begära av en bra flyttfirma, och hur hittar man rätt företag?

Vad en flyttfirma kan hjälpa till med

Många flyttfirmor erbjuder mer än bara flytthjälp. De kan även hjälpa till med packning inför flytten, något som kan vara guld värt för en familj som lever ett stressigt liv. Att få bohaget packat av proffs minskar dessutom risken för skador och gör att själva flytten går snabbare, eftersom kartongerna packas så att de blir lätta att bära.

En flyttfirma kan även hjälpa till med flyttstädning, en mycket populär tjänst framför allt i storstäderna där en flytt måste gå så fort som möjligt och den gamla bostaden måste vara i inflyttningsbart skick nästan direkt efter flytten. En flyttstädning är ett stort jobb som kan ta en hel dag för den som inte är van, och att få professionell hjälp med städningen gör att städningen går snabbare och att resultatet garanterat blir godkänt.

Slutligen är magasinering en efterfrågad tjänst som en del flyttfirmor erbjuder. Magasinering är utmärkt om det finns en tidsskillnad mellan utflytt och inflytt. Då kan flyttfirman flytta ut bohaget ur den gamla bostaden och köra det till ett magasin för förvaring. På inflyttningsdatumet hämtas bohaget från magasinet och körs till den nya adressen. Smidigt och säkert!

Det här ska du titta på när du väljer flyttfirma

Det finns väldigt många flyttfirmor att välja mellan, det vet nog alla som har provat att leta efter bra flyttfirmor på nätet. De flesta är seriösa och håller rimliga priser, men det finns också, som i alla branscher, en del skrupelfria flyttfirmor som har dåliga villkor för sina anställda, saknar nödvändiga tillstånd och gör ett slarvigt arbete utan att ta ansvar och visa respekt för kundernas behov. Här är en lista på vad du ska kunna förvänta dig av ett bra flyttföretag:

  • De innehar yrkestrafiktillstånd och försäkringar
    Alla företag som fraktar varor och människor i tjänsten måste inneha ett yrkestrafiktillstånd utfärdat från Transportstyrelsen Om flyttfirma saknar yrkestrafiktillstånd och ansvarsförsäkring är risken stor att du blir utan ersättning om något av bohaget skadas under transporten
  • De anställda har bra villkor
    Det kan vara svårt att avgöra om de anställda på en flyttfirma har okej löner, kollektivavtal och så vidare, men vissa firmor framhäver det i sin marknadsföring. Schyssta anställningsvillkor är alltid en bra måttstock på att ett företag är seriöst.
  • Flyttfirman får bra kundomdömen
    Idag är det lätt att kolla upp ett serviceföretag på nätet och se vad de har fått för betyg från tidigare kunder. Om en flyttfirma fått många positiva omdömen så är det ett säkert tecken på att det är tryggt att anlita dem. Sidor att kolla in kan till exempel vara Reco, Hitta, Trustpilot och Google.
3 May 2020