Så hittar du en bra barnvakt

Har du svårt att hinna med vardagen? För den som har familj och jobbar heltid kan livspusslet vara svårt, för att inte säga omöjligt, att lägga. För alla är det inte möjligt att gå ner i deltid under de år som barnen är små och inte klarar sig själva, vilket innebär att barnen får mycket långa dagar på förskolan redan från att de är mycket små. Detta skapar förstås ångest, stress och dåligt samvete hos många föräldrar. Då kan det vara dags att anlita en barnvakt.

En professionell barnvakt, som tar hand om barnet de timmar föräldrarna inte hinner, är en enorm avlastning för stressade småbarnsföräldrar. Det gör att barnet inte behöver tillbringa så mycket som 8-9 timmar per dag på förskolan utan istället kan tillbringa kvalitetstid med en helt egen vuxen som det tycker om och känner sig tryggt med. Det senare är naturligtvis det absolut viktigaste när man anlitar en barnvakt - att det är en person man själv och barnet tycker om och litar på. Så hur hittar man en sådan person?

Anlita din barnvakt från en professionell uthyrare

Barnpassning är en hushållsnära tjänst, precis som städning eller trädgårdsarbete. Det innebär att RUT-avdraget gäller för barnpassning, något som gjort tjänsten mycket populär, framför allt i storstäder men även i mindre kommuner. Detta har i sin tur gjort att allt fler företag som erbjuder hushållsnära tjänster numera även erbjuder professionella barnvakter.

Att anlita en professionell barnvakt från ett företag ger en helt annan trygghet än att bara fråga grannens dotter eller son om hjälp. Det ger dessutom en helt annan långsiktighet. Med en professionell barnvakt kan man få hjälp precis när man behöver det och inte bara när det funkar för den tonåring som man annars brukar fråga. Man kan välja att ha regelbunden barnpassning, till exempel med hämtning från förskolan, eller att bara ta hjälp någon gång ibland. Oavsett när man behöver hjälp kan man vara säker på att få den.

Att hitta rätt barnvakt

Naturligtvis vill man helst att det är samma barnvakt som kommer varje gång. Det skapar förtroende och trygghet både för föräldrar och barn. Det får man hos de flesta företag som erbjuder barnvakter, men det kan vara säkrast att kolla detta när man letar efter ett bra företag för att anlita barnvakt.

Det är också viktigt att man har möjlighet att välja mellan några olika kandidater. Även detta är något som de flesta uthyrningsföretag erbjuder. Då kan du och kanske även ditt barn träffa personen och se hur kemin stämmer. Kanske har ditt barn speciella behov som kräver en särskild pedagogisk kompetens, eller kanske är det önskvärt att barnvakten är duktig på att laga mat eller på spela gitarr? Ett seriöst företag som erbjuder barnvakter har vanligtvis en stor bredd bland sin personal och kan hitta rätt kandidat för just dig och ditt barn.

Slutligen är det också viktigt att du inte väljer en barnvakt du inte känner fullt förtroende för. Känner du att företaget inte har några kandidater som passar för dig och ditt barn så ska du leta vidare hos andra företag. Förr eller senare hittar du den barnvakt som är perfekt och som gör både ditt och ditt barns liv rikare och mer harmoniskt. Lycka till!

Vi tipsar att läsa mer på denna sida: https://www.barnvaktstockholm.nu/

10 May 2020