Omvårdnad på både utsida och insida

Att ta hand om sin bil är mycket mer än att fylla på bensin och köra igenom biltvätten någon gång i månaden eller mer. Så vilka delar ska man tänka på och hur tar man hand om sin bil på bästa sätt?

Bilens funktion och värde handlar såväl om det som finns under motorhuven och inne i kupén, som det som finns på utsidan. Och så måste man tänka om man vill ha en bil som både är så bra som möjligt och ser så bra som möjligt ut. Till att börja med så bör man tänka på hur man kör och hur man sköter om sin bil i vardagen. Om man lär sig köra sin bil, inte bara enligt trafikreglerna utan även på det sätt som den mår bäst av, så förlänger det både livstiden och tiden innan man behöver utföra reparationer. Att utföra service enligt serviceboken är också ett bra sätt att hålla funktionen uppe och kostnaderna nere. Reparationer när problemet är litet blir billigare i längden än om skadan hinner bli för stor. Det är även klokt att då och då kontrollera däckdjup, hålla öronen öppna för missljud och att kontrollera däcktrycket.

För skönhetens och bilhälsans skull

Att ta bilen till biltvätten då och då är inte enbart för skönhetens skull utan det gör att slitaget på chassit minskar. Vägsalt, salta vindar, damm, olja och småsten kan skada bilens yta på både undersidan och ovansidan. Och det är särskilt viktigt att ibland göra en underredstvätt för att tvätta bort allt som fastnar under bilen. Men en biltvätt tar inte enbart bort smuts och skadliga ämnen, utan det lägger även en skyddande hinna som förminskar yttre påverkan en tid. Om man vill så kan man även lägga på en smutsavvisande hinna som gör att varken smuts eller vätskor fastnar på lacken på samma sätt.

Ett spa för bilen

Även när det gäller insidan så kan man förhöja bekvämligheten, livslängden och värdet genom att man håller i ordning och tar hand om fläckar och skador så fort de dyker upp. Och vill man riktigt lyxa till det då och då, eller inför en försäljning, så kan man skicka bilen på det som ses som bilarnas spa nummer ett: bilrekond. Till och med en gammal bil som varit på bilrekond, kommer tillbaka och ser som ny ut. Alla ytor glänser och ser fantastiska ut på alla sätt. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.biltvättstockholm.se

19 Mar 2020