Om du vill bli av med eterniten i Västerås måste asbestsanering krossa den

Till mångas förtret håller eternit nästan för alltid. Det enda sättet att bli av med eternit i Västerås är att ta in asbestsanering och slå sönder den.

Ett material som håller i en evighet. Det är kanske lite förmätet att hävda att produkten man säljer kommer att hålla i all framtid men det är i alla fall vad man tänkte sig med eternit. Men okej, Ludvig Hatschek kanske inte påstod att hans uppfinning aldrig någonsin skulle gå sönder.

Han hade hur som helst kommit på ett fiffigt sätt att tillverka billiga och hållbara skivor för fasader och tak. Den som har bott i ett hus med eternit på fasaden vet också att denna inte slits som vanligt trä. Det enda sättet att göra åverkan på materialet är att slå sönder det.

Asbestsanering kan riva materialet som håller i evighet

Eternitfasader har visserligen gjort återkomst som trendigt byggmaterial bland byggnadsantikvarier i Västerås men som ägare av ett eternithus kan man tröttna på det något trista utseendet. Om man inte vill måla eterniten i bjärta färger kanske man vill byta ut det till något finare. Då stöter man dock på problemet med asbesten.

Asbest är, som alla vet, farligt att arbeta med. Det är inte farligt när det sitter på fasaden men när man plockar bort det blir det plötsligt hälsovådligt. Om du ska riva din eternitfasad är det därför viktigt att du anlitar asbestsanering i Västerås. Det är enda sättet att bli av med den. Asbestsanering kan du läsa mer om på denna sida: asbestsaneringvästerås.se

20 Mar 2023