När kärleken inte varar för evigt

Ett äktenskapsförord kan effektivisera bodelningen när ni ska skilja er. Men för många par som separerar är det trots allt en smärtsam och utmanande process att ta sig igenom bodelningen.

Det är aldrig lätt när kärleken tar slut. Ni som stod på altaret tillsammans och lovade varandra villkorslös kärlek i nöd och lust till döden skiljer er åt. Det visade sig bara vara ord. I flera år försökte ni, men bråken eskalerade till den punkt att det helt enkelt inte var hållbart att fortsätta leva tillsammans. Förutom det faktum att ni behöver acceptera att er kärlek inte räckte till så ska även era egendomar och tillhörigheter fördelas. Det är det som kallas för bodelning. Det kan antingen vara komplicerat eller väldigt enkelt, men vanligen någonstans mittemellan. Oftast beror det på er samarbetsförmåga och om ni skrivit äktenskapsförord eller inte.

Låt advokaterna stå för tjafset

I regel delas allting lika på hälften om ni ska skilja er från äktenskapet och ni inte ingått något äktenskapsförord. Det kan naturligtvis vara en lyckoträff för en fattig person som gift sig rikt, men en total nitlott för den som hade väldigt mycket tillgångar med sig in äktenskapet bara för att se hälften försvinna iväg. Bodelningen är en känslig fråga och inte sällan förenad med mycket tjafs och underliggande aggressioner. Det kan vara värt att låta jurister ta hand om det. Ingen kommer få sin vilja helt och hållet igenom och det kommer att behöva kompromissas. Låt advokaterna föra din talan i det tjafset.

2 Jul 2021