När du behöver en låssmed

Har du varit med om det? Att du har lyckats låsa dig ute ur din egen bostad? Personligen har jag hört så många historier om hur någon lyckats låsa in sina nycklar, på mer eller mindre otroliga sätt. Det senaste (otroliga) historien var om en kvinna som lyckats låsa in sina nycklar i bilen och ringa efter sin man som lovade komma och hämta henne. Efter att ha rotat runt i sin handväska, råkar hon hitta bilnycklarna i väskan. Hon hade inte alls låst sig ute, utan haft bilnycklarna i handväskan hela tiden. När hon upptäckte det var han redan på väg. Så vad gör hon? Slänger in dem i bilen och stänger snabbt bildörren. Om hon ska låta mannen veta sanningen om bilnyckeln berättar inte historien.

Då är det bra med en låssmed

Eller vad sägs om den här; en trött småbarnspappa som både ska skjutsa barnen till dagis och sedan ge sig iväg till stationen för att ta tåget till jobbet i Stockholm. Han tar bilen, ska backa ut bilen ur garaget och går bara för att stänga garagedörren. När han slår igen bildörren går den i baklås. Där står han utan bilnyckel medan bilen går på tomgång, och bråttom har han till stationen och jobbet. Då han tar fruns bil och kör iväg till pendelstationen och jobbet. Kvar står bilen på tomgång. Då är det bra med en låssmed som kan ta sig in i bilen, köra in den i garaget och stänga av den och lämnar kvar nyckeln i bilen och stänger garagedörren. Slutet gott – allting gott.

Allt kan hända – även den bästa

Själv tror jag att detta kan hända alla – även den bäste! Ibland kan det kännas som att Gud finns och att han är arg på dig – oklart varför. Det som är viktigt i liknande stunder – om man råkar låsa sig ute eller har bilen stående på tomgång och ska stänga garagedörren är att ha kontaktuppgifterna till en bra låssmed som kan komma och lösa hela situationen. Även om det kostar en del, måste man ju kunna ta sig in i bostaden (som man är utelåst från), eller in i bilen (som råkar stå på tomgång), eller om något annat akut händer. När man är lite desperat, kanske man inte är så noga med vad priset blir, bara man får hjälp i en hemsk situation. Bladn det värsta som kan hända är att inte komma in i sitt eget hem. Här kan du läsa om en låssmed på Södermalm, om du också får panik.

29 Apr 2019