Markiser mot sol och regn

Sitter du i Göteborg och tittar ut över din altan men det regnar så du kan inte njuta av den? Eller blir det stekhett så fort solen tittar fram på altanen samtidigt som det blir varmt inomhus?

Göteborg är fantastiskt och kan bjuda på många sköna stunder på altanen. Om det inte vore för vädret. För när du väl plockat fram alla sköna dynor och satt dig till ro är det inte ovanligt att det börjar komma lite regn. Eller när solen väl kommer fram blir det alldeles för varmt efter ett tag. Markiser skyddar inte bara mot sol, du kan även ha markiser som skydd mot regn. Kanske inte de där ösregnen likt monsunperioden i Asien, men du kan förlänga de sköna stunderna.

Markiser förhindrar även att huset värms upp

Vår och sommar när solen väl kommer fram i Göteborg så vill du såklart njuta. Samtidigt vill du inte att det ska bli en bastu inomhus. Framför allt villor med stora glaspartier kan lätt bli lite väl varma efter att solen legat på hela dagen. Markiser löser det problemet. Genom att ge skugga när du behöver kan du inte bara njuta utomhus. Inomhustemperaturen blir också mer behaglig.

Dessutom slipper du sitta med solglasögon inomhus vid matbordet eller flytta runt i rummet när solen sticker till. Markiser är en investering som få ångrar. En modern markis i Göteborg finns i olika färger som vackert smälter in mot fasaden. Dessutom är det enkelt att styra markiser med automatisering.

10 Jun 2021