Mäklare Mölndal - så hittar du rätt

Måste man verkligen ta sig tid för att hitta rätt mäklare i Mölndal? Svaret är ja, och det är det av flera olika anledningar. Tidigare - för bara några år sedan - var läget annorlunda. Marknaden var glödhet och valet av mäklare i Mölndal kunde baseras på hur mycket denne begärde i arvode. Man kunde välja en mäklare med fokus på att hålla kostnaden nere. Idag ser det annorlunda ut: man måste välja mäklare med andra faktorer i vågskålen.

Marknaden har kommit att bli mer instabil under de senare åren. Pendeln har svängt. Säljaren sitter inte längre med trumf på hand, istället är det köparen som kan diktera villkoren. Det finns fler objekt ute och det råder större konkurrens: en köpare kan - på ett helt annat - sätt komma att hitta objekt och inte betala det begärda priset. Den situationen vill man inte hamna i som säljare. Man vill inte sitta med en bostad ute till försäljning i Mölndal och inte få det pris man tänkt sig - och kanske samtidigt också ha en annan bostad som man ska flytta in i.

Av dessa skäl så spelar en mäklare i Mölndal en viktigare roll än tidigare. Vi tänkte här gå igenom lite kring hur man ska agera i samband med att man väljer mäklare. Genom följande punkter hoppas vi kunna visa vad man ska tänka på och vad man ska undvika.

  • Träffa flera mäklare. Det finns flera olika byråer och det finns flera mäklare bundna till alla dessa. Se först och främst över utbudet och se därefter till att stämma möten med så många som möjligt. Vid dessa möten sker en värdering som ofta är gratis och mäklaren ger besked om hur exempelvis arvodet ser ut. Det ger dig en bra bild över kostnaden - men även en möjlighet att förhandla lite. Mäklare i Mölndal kan ha visst svängrum vad gäller det egna priset.
  • Välj hur du ska betala. Man kan välja att anlita en mäklare i Mölndal mot ett fast pris eller mot provision - eller mot provision överstigande ett visst belopp. Samtliga dessa alternativ har sin för- och nackdelar. Provision är emellertid något som föder en viss hunger hos en mäklare. Det handlar om en given morot - ju högre pris, desto mer pengar tjänar din mäklare i Mölndal. Klassisk win-win för er båda.
  • Sök efter erfarenhet. I mer turbulenta tider så lönar sig erfarenhet och rutin. En mäklare med rutin vet hur man ska attrahera köpare och inte sällan så finns ett stort kontaktnät att använda sig av. Tidigare spekulanter kan kontaktas - och likaså andra mäklare i Mölndal. Det ger en god chans att sälja innan visningen.
  • Kunskap om Mölndal. Viktigt är att förstå att många som väljer Mölndal som bostadsord kommer utifrån. En mäklare behöver inte predika för de redan frälsta - det är de som inte redan bor i Mölndal som ska fatta tycke för både området och din bostad. Genom att veta exempelvis allt om skolor, butiker, idrottsplatser och föreningar så kan en mäklare sälja in Mölndal till exempelvis personer som bor i Göteborg - men som söker ett lugnare liv.
17 Apr 2022