Logomatta – så fungerar det

Vad är en logomatta?logomattra

Logomattor är mattor med ett förvalt tryck på. Namnet kommer från att företag ofta har sin loga på mattan vilket stärker dess varumärke och välkomnar besökarna till kontoret eller butiken. Kortfattat är det alltså en matta med en loga eller företagsrelaterad information på.

Var används logomattor?

De flesta förknippar dessa mattor med entrémattor. Det är även här som man oftast hittar dem. Men det går självklart att ha korridorsmattor eller stora vardagsrumsmattor med samma tryck.

Vad är fördelen?

Logomattor har samma funktion som alla andra mattor. Vid entrén handlar det om att fånga upp smuts och längre in i bostaden att skapa ett skönt underlag. Det som gör dessa mattor unika är däremot trycket. Ett tryck som ramar in varumärket och förmedlar den känsla som varumärket står för.

Kan man hyra Logomattor?

Att hyra logomattor istället för att köpa dem har sina fördelar. Det blir därmed ett företag som tillverkar dem och hyr ut dem till en fast kostnad på månad istället för att en större kostnad ska uppstå vid inköp. Därmed kan man själv välja hur länge man vill ha mattan. Den största fördelen är kanske att företaget som hyr ut mattorna regelbundet kommer och tvättar och underhåller dem.

Detta är däremot en tjänst som nästan enbart hittas i Stockholm och eventuellt någon till stad i Sverige. En sökning på Google efter uthyrning av logomattor i Gävle, Västerås och Jönköping visar inte några resultat alls gällande passande företag. Istället visar Google företag från Stockholm eller företag som enbart hyr ut möbler men då inte logomattor.

Vad kostar de?

För det första beror det på vilken modell av matta som önskas. Det är exempelvis skillnad på pris mellan entrématta och korridormatta. Inte bara gällande storlek utan även efter kvalité. När priset efterfrågades på logomattor från butiker i Stockholm svarade alla att detta enbart gavs på offert. Orsaken som bland annat angavs var att det både berodde på val av matta, antal och inte minst vilket tryck som skulle appliceras.

Att jämföra priser från flera olika återförsäljare i Stockholm var alltså inte helt lätt. Däremot kunde information skickas in som sedan låg till grund för en offert. Finns möjligheten bör alltid flera återförsäljare kontaktas då prisskillnaderna kan variera en hel del. Vissa företag har även valt att enbart hyra ut mattorna vilket i vissa fall kan vara smidigare än att köpa in och äga dem.

2 May 2019