Liveshopping framför datorn

Det är kul att prova kläder i en affär, men det kan också vara roligt att få se en mannekänguppvisning direktsänd från affären och delta i en liveshopping.

Har du handlat i affären förut och vet ungefär vilka klädmärken de har, och hur plaggen passar på dig, kan det vara en rolig upplevelse att vara med om live shopping. Då sänder affären direkt via en länk på datorn, och du kan i realtid få se produkter och ta del av rabatter och förmåner.

Ofta finns det också en chattfunktion, så att du kan ställa frågor om material och pris. Är du intresserad av att beställa kan du skriva in antal och storlek på de plagg du vill ha. Du behöver alltså inte ge dig ut från hemmet utan kan göra liveshopping online vid din dator. Det är som en podd med några ur butikspersonalen som turas om att marknadsföra plaggen.

Liveshopping ur butikens sortiment

Du kanske vill ha en jacka, och personalen i live shopping visar hur jackan ser ut, berättar om material och tipsar om hur storlekarna brukar vara. Du kan också få se modeller som klär sig för demonstration och visar kombinationer av olika plagg. Då får du lättare att välja och du kan köpa en helt ny uppsättning kläder som passar tillsammans.

Det är en affärsidé för framtiden med liveshopping, att kunna se varorna på riktigt och ta del av andras kommentarer, och det är kopplat till den aktuella butiken. Kundkretsen sitter hemma och väljer ut vad de vill ha.

9 Apr 2023