Kopparskrot köpes i Stockholm

Istället för att slänga gamla rör vid rivning av hus kan det vara värt att se vilken sort de är. Är det koppar kan det säljas på en kopparskrot i Stockholm.

Andreas hade köpt ett gammalt hus som var fallfärdig. Inte för att renovera det utan att riva och sedan bygga ett helt nytt hus i dess ställe. Nu låg det fullt med bråte på hela tomten och han behövde köra iväg allt till soptippen. Innan det kunde göras borde han källsortera och dela upp det i olika högar.

Svetten lackade och Andreas märkte inte att vännen Micke kom körande. Denne hade lovat att komma förbi och hjälpa till då han hade lite bättre koll på byggmaterial och vad som var vad. Micke stod en stund och såg ut över förödelsen innan han frågade om det fanns något i bråten Andreas kunde sälja.

Tänk att det fanns pengar i kopparskrot

Efter en stunds visslade Micke till och Andreas gick för att se vad han hittat. Det enda han såg var ett rör som Micke höll i handen. Vännen berättade att huset hade kopparrör. Han hade väl inte tänkt att kasta dem? Det var ju pengar. Det visade sig att det fanns en kopparskrot i Stockholm där han kunde sälja rören.

När de samlat ihop alla kopparrör de kunde hitta lades de på en släpkärra och så bar det iväg till skroten. Andreas häpnade över hur lätt det var att sälja rören och få betalt. Vilken tur att Micke kommit förbi annars hade de åkt med det andra skräpet till traktens soptipp.

7 Feb 2023