Komplett fönsterrenovering i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som behöver renovera era fönster? Ta då hjälp av ett företag som är experter på fönsterrenovering. Här är några tips.

Fönster som underhålls och målas vid behov kan i stort sätt hålla hur länge som helst. Det är inte alls ovanligt med sekelskifteshus som har fönster som är över hundra år gamla. Anledningen till att gamla fönster håller så pass bra är att de tillverkades av det bästa virket.

Hur ofta man behöver renovera fastighetens fönster beror på hur pass utsatta de är för väder och vind, men vanligt är var tionde till femtonde år. De fönster som utsätts för stark sol behöver ofta renoveras tidigare än övriga. Det är viktigt att man utför fönsterrenoveringen när det behövs eftersom fukt och väta annars kan förstöra fönstret.

Så går en fönsterrenovering i Stockholm till

Det finns företag som är specialiserade på fönsterrenovering i Stockholm och som åtar sig både små och stora uppdrag. Som bostadsrättsförening är det givetvis viktigt att man först tar in offerter från olika firmor och jämför priser. Men det är också viktigt att renoveringen blir bra och hållbar. Därför måste man även titta på erfarenhet och referenser.

Inför en fönsterrenovering kontrolleras alla fönster och man utarbetar en plan. Kitt och fönsterglas plockas bort. Därefter skrapas fönstren rena från gammal färg och alla trasiga beslag och rötskadade delar byts ut. Därefter behandlas fönstren med en grundolja innan man på nytt monterar tillbaka glasen och sedan målar dem i önskad färg.

3 Jun 2023