Intressant vidareutbildning

Det händer en hel del på mitt jobb som också involverar mig personligen. De har sänt mig på vidareutbildning några gånger i månaden. Då bor vi på hotell och lär känna de andra som också går samma vidareutbildning. Vi har bastat och krökat ihop så till den milda grad att vi numer är vänner. vi har trätans några gånger och gått på fotbolls- och hockeymatcher. som tur är vi fotbollsfan av samma lag, annars hade det blivit lite jobbigt när många hejar på olika lag och det kan vara riktigt känsligt det där, när det ena laget vinner som man inte alls vill ska vinna.

Min partner och jag hejar på olika lag

Då är det faktiskt lite lättare som det är nu med hockeyn att det är landslaget som spelar. Då håller alla på samma lag, om man nu inte råkar bo med en förrädare som jag, med en partner från Finland. Det har slagit gnistor om oss när vi har hejat på olika länder. en gång grälade vi faktiskt om det, men sedan insåg vi båda hur dumt det blev. Nu hejar vi på samma land, men inte särskilt entusiastiskt och inte på samma sätt som förut. Jag tror det är bra att ta sporten lagom, det får inte förstöra förhållandet till tjejen. Hon är ju ändå viktigare än ett fotbollslag fler hockeylag.

Jag har fått i uppgift att jobba med mig själv

Det är en hel del som de på min vidareutbildning vill att vi ska jobba med. Det är lite mixat, både psykologi och organisation, ledarskap och egen personlig utveckling. Det är mycket att titta in i sig själv och vilja förändra sig själv, arbeta med sig själv och de egenskaper som man har och vilja ändra på dem. Det är inte lätt alla gånger. Skulle det vara det skulle man väl inte ha någon personlighet, då skulle man väl vara som en teflonpanna, allt bara rinner av en. Inget skulle påverka en. Eller som en marshmallow – helt formbar och ingen stadga alls.

Måste arbeta med gruppen

Sedan förutom den egna personlighetsutvecklingen har vi en hel del gruppövningar och att vi ska fungera tillsammans och utvecklas i gruppen. Det visar sig att det inte heller är särskilt lätt. Tydligen finns det olika faser i grupputveckling som vi mer eller mindre ska lära oss att styra över. Att bli en person som ska leda andra innebär att kunna ta kommandot i gruppen och styra upp både händelserna som äger rum inom gruppen och människorna som är delaktiga i gruppen.

31 May 2019