Hitta en foodtruck nära dig

Foodtrucks har blivit allt mer populära. De finns ibland ute stan, på platser där det rör sig mycket människor, men om man vill kan man anlita en foodtruck även till privata evenemang.

Fenomenet med foodtrucks har växt sig större de senaste åren, och det är faktiskt inte så länge sedan det överhuvudtaget började finnas i någon större omfattning i Sverige. Åtminstone inte i den formen som man ofta tänker på när man använder just begreppet foodtruck. Nu är det dock en relativt vanlig företeelse som kort och gott handlar om att det lagas och serveras mat från ett fordon inrett med kök och serveringsdisk. När en foodtruck är uppställd ute på gator och torg finns oftast en meny med ett antal rätter att välja mellan, alltså precis som på en vanlig restaurang, om än kanske i lite mindre omfattning. På privata evenemang och fester kan däremot andra varianter förekomma, såsom buffé, eller att man i förväg väljer en maträtt för catering.

Smidigt alternativ till klassisk catering

Kanske ska du anordna en fest av något slag - ett bröllop, en företagsfest eller ett större födelsedagsfirande. Eller så är du kanske ansvarig för att ordna mat till ett evenemang. Oavsett vilket så kan en foodtruck vara ett alternativ till den mer traditionella cateringen. Foodtrucks finns på flera orter i Sverige, men särskilt i en storstad som Stockholm finns det ett bra utbud om man vill ha en foodtruck till sitt evenemang eller sin fest. Att anlita en foodtruck är i stort sett jämförbart med att anlita en cateringfirma. Men tack vare att maten kan serveras direkt från bilen behöver du inte ha tillgång till ett särskilt utrymme att servera maten i, och hela festen kan därmed hållas till exempel utomhus eller i en lokal som saknar kök.

Maten gör festen

Visst brukar det heta att gästen gör festen, men god mat gör gästen glad. Maten är ofta en viktig faktor för att en fest ska kännas lyckad, och det är mer än bara smakerna som gör det. Förutom att maten ska smaka gott så vill man att allt ska flyta på smidigt för både gäster och festvärdar, och väljer man att anlita catering via en foodtruck kan man som värd slappna av och låta cateringfirman göra jobbet. Dessutom kan man vilja bjuda gästerna på det där lilla extra, och en foodtruck på festen kan ge en unik matupplevelse som gästerna sent glömmer.

28 Apr 2020