Hemstädning växer i Malmö

Att ta hjälp med hemstädning var förr något som bara rika i Stockholm och Göteborg samt folk med större fastigheter som herrgårdar och slott på landet tog sig råd med. Idag har det blivit mer accepterat i alla samhällsskikt och i Malmö ser man just nu ett starkt uppsving för städföretag som erbjuder hushållsnära tjänster.

Dammsugare på trägolv vid hemstädning i Malmö.

Gott om företag att välja på

Tack vare en större efterfrågan så finns det idag gott om olika städfirmor att välja på om du vill ta hjälp med städningen i hemmet. Men det gäller att veta vad du ska leta efter för att få en tjänst som du verkligen blir nöjd med. Många har givit sig in i denna bransch för att tjäna pengar snabbt och kvaliteten blir ofta lidande. 

Se därför till att leta upp ett företag som har goda kundrecensioner, som erbjuder sina anställda vettiga villkor (helst kollektivavtal) och som erbjuder provstädning så att du själv kan testa först.

Att ta hjälp av någon som verkligen är duktig på städning kommer att ge dig ett hem som är mer trivsamt och fräscht utan att du själv behöver jaga runt med en dammsugare eller mopp. De flesta av företagen erbjuder möjligheten att få det städat dagtid när du själv är på jobbet så att du kan komma hem till en nystädad bostad. Se bara till att de har ordentliga säkerhetsrutiner för hantering av nycklar och koder.

Testa du också och få mer tid över till annat

Det enklaste sättet för att se om det är något för dig är förstås att prova själv. Många tänker att det är dyrt, krångligt och bara något för överklassmänniskor - men det kunde inte vara längre från sanningen. Så många trötta småbarnsföräldrar och folk mitt i karriären känner att de får mycket mer energi och tid över när de lämnar bort städningen till någon annan. Det är verkligen värt de där kronorna extra och kostnaden blir verkligen inte så hög per månad om man väljer städning en gång per vecka eller varannan vecka, särskilt inte nu när det finns RUT-avdrag.


Bor du också i Malmö och funderar på att ta hjälp med städningen hemma? Ta en titt på https://www.hemstädningmalmö.com för att få mer information om de tjänster som finns och för att boka en första provstädning.

5 Sep 2019