Hemstädning som affärsidé

Att starta eget företag var ju så inne under slutet av 1990-talet. Då efterfrågades entreprenörer som var villiga att starta företag och som inte bara passivt förväntades att bli anställd på ettt företag pch jobba där tills man gick i pension. Man drömde om ett svenskt samhälle som fylldes av entusiastiska entreprenörer som gjorde pengar av ingenting. Sedan när man väl sett flera företagt startas, visade det sig inte vara riktigt så lätt att få en hel grupp i samhället som belv entreprenörer.

Det blev inte som man hoppades med egna företag

I stället såg man några av dem som utnyttjades, och fick samma villkor som andra anstäldla, men med sämre förutsättningar att ta betalt, få semester och pension, som de som var anställda. Att vara egen företagare var en balansgång. Många sparkades, trots att deras arbetsinsatser behövdes, och arbetade med samma arbetsuppgifter, men som egen företagare, fast med sämre arbetsvillkor. Något som nästan har satts i system även numera. Arbetsgivarna vill inte längre vara arbetsgivare utan vill vara uppdragsgivare och slipper på så sätt ta ansvar.

Framgång inom vissa branscher

Det är ändå inom vissa branscher som det har gått att starta egna företag och som har gått framåt och kunnat anstälal folk, och det är inom städbarnschen. Just bemanningar och tjänster som man har erbjudti till familjer som har haft behov av barnpassning, hemstädning, flyttstädning och andra liknande tjänster har haft en stor efterfrågan. Det är därför itne så konstigt om jsut denna bransch har vuxit som allra mest under den senaste tiden.

Särskilt har dessa tjänster efterfrågats i storstäderna, där man har haft en livsstil med många saker som ska ske i vardgaen. Storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö, liksom i andra större städer i Sverige har sett stor efterfrågan på hushållsnära tjänster. I Göteborg finns det flera 100-tals städföretag. Här gäller det att välja ett seriöst företgag som erbjuder hemständing. Vad är viktigt att tänka på när man ska välja ett städföretag?

Välj ett seriöst företag som städar åt dig

Vi anser att det är viktigt att man anlitar ett seriöst företag som till exempel tar ansvar både för sin personal och för sina kunder. Ett sådant sätt att visa att man är ansvarsfull som arbetsgivare kan vara att man har egen ansvarsförsäkring gentemot sina kunder. Hädner det något ska inte kunden behöva taansvar för det. Personalen ska känna sig trygg med arbetsgivaren och erbjudaas kollektivavtal, så att arbetsgivare betalar för sjukdom, pension och andra förmåner. Läs mer im ett sådant städföretag som erbjduer hemstädning i Göteborg på: http://www.hemstädninggöteborg.biz.

6 Dec 2018