Hemmet blir bättre med färg

Det enkla sättet att förnya bostaden stavas färg. Ett nymålat rum doftar gott och en förbättrad färg eller ett färgbyte ger en helt annan och fräsch känsla. Alla ytor slits men de kan förnyas.

När fick ditt hus en färgstrykning senast? Brukar du se på din fastighet när du kommer hem och tänka att det snart vore dags? Ett hus som inte målats på många år får lätt ett sjabbigt utseende. Färg fungerar också som skydd för materialet och utan tillräckligt av den varan mår inte huset bra.

Lika roligt som att måla om ett hus brukar det vara att byta färg. Visserligen kan det finnas förbehåll rörande färgvalet om du bor i en tätort, men vanligtvis är det inga problem. Att byta från gult till vitt kan bara det göra en positiv skillnad.

Den lyckade renoveringen

Om man föredrar tapeter eller att ha målade väggar är mest en fråga om tycke och smak. Måla kan man göra på väv, i vissa fall på gammal tapet eller på annat underlag. Tapeter kan vara vackra och ge atmosfär på olika sätt. Ingetdera sättet är utan problem eftersom det ska passas och klistras och maskeras. Väljer du tapetsering behöver du troligen måla fönster, dörrkarmar och lister.

I samtliga fall tjänar du på att anlita en duktig målare i Uppsala. En målare har en annan vana vilket gör att arbetet går fortare. En målare har också rätt utrustning och rätt erfarenhet. Du kan använda ROT-avdrag vilket gör renoveringen till ett alltigenom lyckat projekt.

15 Feb 2021