Här hittar du din barberare på Kungsholmen

Flera frisörer erbjuder debarberare, klippninglvis skäggvård och rakning men framförallt är det hos en barberare som man får dessa tjänster. Barberare erbjuder det mesta inom skäggvård och hårvård – men fokus ligger på skägget. Har du nyss flyttat till Kungsholmen och inte gjort dig hemmastadd i området eller är du sugen på att testa en ny barberare? Här finns de:

Start – Rådhusets T-bana

För att göra navigeringen lätt startar guidningen vid Rådhusets T-bana. Genom att gå ut på Bergsgatan och sedan följa denna gata ca 40 meter är man framme i korsningen mot Scheelegatan. Sväng vänster in på denna gata och gå ungefär 30 meter. Precis i korsningen mot Coldinutrappan ligger en barberare. Fullsatt eller ger de inte de tjänster du eftersöker? Det är inte några problem – det är inte långt till nästa. Bara 50 meter längre fram på samma gata ligger nästa.

Nu är det bara några meter kvar till Kungsholmsgatan där du kan svänga vänster. Följ Kungsholmsgatan till nästa vägkorsning där du tar höger in på Norra Agnegatan. Ungefär 60 meter in på gatan ligger nästa barberare. Den sista ligger mer västerut ca 50 meter väster om Kronobergsparken. Detta på Sankt Eriksgatan.

Tre – eller fler – barberare

En snabb sökning på Google visar att det finns tre barberare på Kungsholmen. Det är i alla fall bara tre som nämns bland sökresultaten. Därefter kommer flera olika samlingssidor och recensionssidor som visar ett flertal företag. Samma sak visas i Google Maps högst upp.

Går man däremot in på Google Maps visas ett annat resultat. Här listas nämligen betydligt fler företag. Orsaken är att det här även samsas en rad frisörer. Det är skillnad mellan dessa yrken men skillnaden är inte alltid helt glasklar. Det finns ju frisörer som även ansar, putsar och trimmar skägg. Det finns ju även barberare som också klipper hår. Det är orsaken till att flera frisörer tar plats här.

Vill man däremot ha en klassisk barberare och förväntar sig den service denna bransch är känd för så finns tre företag att välja på. Blir man inte nöjd hos ena är det alltså inte många hundra meter till nästa.

Adress och kontaktuppgifter

Det är enkelt att hitta adress och kontaktuppgifter till dessa barberare. De visas direkt på Google när en sökning sker. Man behöver inte ens gå in på deras hemsidor. Vill man däremot få kontakt med dem via mail så behöver denna information hämtas från hemsidan.

Läs mer om barberaryrket.

9 Oct 2018