Gå loss själv eller anlita en auktoriserad bilskrot i Stockholm?

Dags att skrota bilen? Tänker du på miljön? – Krockskadad eller sönderrostad. Ge din bil ett värdigt avslut hos en auktoriserad bilskrot i Stockholm. De värnar både om din bil och vår framtid.

Kanske har gamla Bettan varit en trogen vän i många år eller så längtar du efter att bli av med den gamla rishögen och skaffa en ny pärla. Oavsett vilka känslor man har för sin bil, måste man förr eller senare göra sig av med den. Bilar håller inte för evigt, men dumpa den inte att rosta sönder i skogen eller bakom huset där hemma. Det är ett mycket ovärdigt slut för en bil och helt förkastligt för miljön. Ta hjälp av proffs istället! I Stockholm finns auktoriserade bilskrotar som vet hur man skrotar en bil utan att gå total bärsärkagång eller göra alltför stor åverkan på miljön. Vill man inte köra dit bilen själv, kan man dessutom få den hämtad. Att skrota sin bil i Sverige kostar ingenting.

krossade bilar

Så här går det till på skroten

Alla vet kanske inte hur det går till när man skrotar en bil. Det är en spännande process som sker i flera viktiga steg. Efter att ägaren har ställt av bilen, avregistreras den hos Transportstyrelsen. Det ordnar bilskroten. Därefter sker en hårt reglerad miljösanering. En bil innehåller många farliga delar för både människor, djur och natur. En bilskrot som är auktoriserad av Bilproducenterna och godkänd medlem i Bilretur, garanterar att bilen skrotas och avregistreras på ett korrekt sätt. Finns det airbags detoneras dessa först. Sedan avlägsnas bilbatteri och fönster, som sorteras. Luftkonditioneringens kylmedia tas om hand, likaså oljor och vätskor som också töms. Hjulen tas bort och däck och fälgar separeras. Därefter demonteras framaxelbalken samt hela motorn, växellådan och katalysatorn. Till sist pressas bilen ihop till en kub för att lättare transporteras till fragmenteringen. Där slås karossen sönder i småbitar och allt från koppar, stål och aluminium till plast och tyg sorteras noggrant.

Korrekt och säkert med omsorg om miljön

När allt har sorterats, säljs metallarna till smältverk och blir till nya metaller. Ingenting går förlorat och den skrotade bilen blir en del av vårt kretslopp. Det finns en del regler kring skrotning av bilar som man kanske inte har full koll på. Så när det är dags - ta kontakt med en auktoriserad bilskrot i Stockholm för riktig information och en trygg och miljösäker hantering av bilen. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.bilskrotstockholm.nu/

29 Mar 2020