Fuska inte med flyttstädningen

En flyttstädning innebär att precis allting ska städas i sitt gamla boende innan man lämnar över nycklarna till de nya ägarna. Med allt så menas att man måste se till att köket är skinande rent; spis, kyl- och frys, golv, luckor skåp, att alla avlopp- och brunnar måste vara rengjorda och att alla ytor måste torkas och vara fräscha. Detta gäller alltså bara i köket och samma grundliga genomgång gäller därefter i alla rum i boendet där vi även kan addera att alla fönster måste vara putsade; kort sagt – en flyttstädning är både omfattande och väldigt jobbig att genomföra oavsett om den sker i Stockholm, Malmö, Örebro eller Norrköping.

Det är nämligen så att en flyttstädning måste genomföras oavsett var man bor och detta beror på en naturlig anledning. Nämligen att de nya ägarna snabbt ska kunna installera sig och komma på plats – likväl som du också vill göra detsamma i den bostad du ska flytta till. Ska du exempelvis flytta från en lägenhet i Stockholm till ett större hus i samma stad så kommer den gemensamma nämnaren och länken för att denna flytt ska kunna vara tillfredsställande vara just flyttstädning; både av dig och av de personer som ägt det större huset i vilket du ska flytta in i.

Står du där med dina kartonger, dina möbler och ditt övriga bohag och ska bära in allting i det här större huset i Stockholm för att upptäcka att det inte genomförts någon flyttstädning så skulle detta inte vara så trevligt, eller hur?

Lej bort din flyttstädning i Stockholm

Ingen vill börja en flytt med att städa och det är därför man – om man inte orkar-, vill-, eller klarar av en flyttstädning – ska leja bort denna detalj till ett företag i Stockholm eller var man än må bo. Det finns nämligen väldigt många företag som insett vikten av att kunna erbjuda tjänster inom flyttstädning och här sticker Stockholm ut väldigt mycket; något som beror på att det just där sker flest flyttar i hela Sverige.

Ska man flytta inom- eller till Stockholm så kommer man alltså inte att ha några som helst problem med att hitta en lämplig firma för denna flyttstädning och detta till ett fullt överkomligt pris dessutom. Numera får man – oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige – använda sitt rut-avdrag vid en flyttstädning och om man ser till detta så blir den betydligt billigare. Att det dessutom finns en hög konkurrens mellan företag inom flyttstädning i Stockholm gör att priserna är väldigt låga där som det redan är och i kombination med rut-avdraget så är detta således ett bra alternativ.

Måste man då genomföra en flyttstädning och kan inte de nya ägarna se till att göra denna på egen hand? Jo, dels handlar det här om respekt och om den länk vi nämnde ovan; och dessutom – genomför du inte en flyttstädning så kan du även bli ersättningsskyldig till de som ska flytta in och detta oavsett om staden är Stockholm, Malmö eller Mora. Fuska inte- eller strunta i din flyttstädning – det kan bli dyrt i slutändan; kontakta ett företag för ändamålet istället.  

3 Jul 2017