Full fart i Göteborg

Det är en ständig trafik i Göteborg, inte ett dugg konstigt med alla turister. Vem vill inte göra ett besök i Göteborg? Det är vackert, men dessutom har de även populära Liseberg där.

Vägen upp till Göteborg är alltid densamma. Det börjar med en bil som är full med energi och förväntan. Barnen kan knappt vänta tills de är framme och får spela spelen inne på Liseberg, men framförallt träffa kaninen och åka karusell. Efter några timmars körning mattas energin av ganska rejält. Skönt med lite tyst bakgrund, även fast det är kul att höra dem vara så glada med. Efter ytterligare några timmars körning börjar frågorna “Är vi framme snart?’’ “Ja, älskling, ett litet tag till.” Det klassiska svaret. Precis när man kommer in i Göteborg känner man att bilen går konstigt, det är som att man kör över en massa små gupp. Stannar och kollar över, ser inget. Kör lite till då man hör en smäll. Punka.

Fel tillfälle, rätt stad

Att få punka när man är i Göteborg och bara vill vara framme på Liseberg är inte ett dugg roligt. För att lösa detta på bästa sätt byter man snabbt över till reservdäcket. Givetvis kan man inte köra med det hem. Kör till Liseberg och släpper av barnen med en vuxen. Sen kör man till en däckverkstad i Göteborg. Antingen om hålet går att laga, eller om de har ett begagnat däck man kan byta över till. För att köra hem i 30 km i timmen, kommer att ta en evighet.

15 Aug 2021