Flyttfirma på Gotland som även kan fixa flyttstädningen

De flesta som ska byta bostad på Gotland tar hjälp av en flyttfirma. Men det finns flyttfirmor som även kan fixa flyttstädningen. Här kommer några tips.

Sedan rut-avdraget infördes är det få som själva sköter flytten när det är dags att byta bostad. Det har fått till följd att antalet flyttfirmor också ökat, likaså konkurrensen mellan företagen. För att urskilja sig från mängden har många flyttfirmor därför börjat erbjuda andra användbara tjänster som exempelvis flyttstädning.

Att slippa anlita flera olika företag är praktiskt och gör att man sparar tid. Men många gånger blir det också billigare än att anlita en flyttfirma och städfirma var för sig. Hur mycket det kostar beror på bolagets och bostadens storlek. Vill man även ha hjälp med att packa och skruva isär möbler påverkar detta så klart också priset.

Viktigt att flyttfirman har försäkring

Vill man anlita en flyttfirma på Gotland kan det vara bra att först fundera över vilka moment i flytten man vill ha hjälp med. Vill man exempelvis att flyttfirman även ska packa bohaget och sköta flyttstädningen? Behöver man även magasinera hela eller delar av bohaget? Sedan kontaktar man några olika flyttfirmor som erbjder de tjänster man eftersöker och ber om en offert.

Priserna kan skilja en hel del mellan olika flyttfirmor men man kan inte bara ta hänsyn till priset när man väljer vem man ska anlita. Företaget måste även ha ordentliga försäkringar som täcker eventuella skador. Ett seriöst företag har också moderna flyttbilar och bra hjälpmedel. Men också fast anställd personal som får rättvist betalt.

5 Jun 2023