Fasadrenovering i Stockholm för ett hållbart hus

Det är inte roligt när husfasaden spricker. Att värna lika mycket om utsidan som insidan gör att huset håller bättre. Bättra på din fastighet med en fasadrenovering i Stockholm i god tid.

Det kan ha blivit sättningar under årens lopp som gör att det syns sprickor i murbruket längs ytterväggarna på ditt hus. Ett gammalt trähus som en gång var fint kan ha drabbats av röta och fuktskador om målningen har varit eftersatt en tid. Snygga upp ditt hus och få en helt annan atmosfär med en grundlig fasadrenovering i Stockholm. Både du och grannarna har glädje av det.

Byta material vid fasadrenovering

Tycker du att huset är charmigt men tar för mycket tid och kraft att sköta, finns det material som gör fasaden så gott som underhållsfri. Även om du gillar trä, kommer du att vänja dig vid en plåtfasad som inte behöver underhållas så mycket. Just att få väggar som håller sig fina länge är värdefullt för många. Kanske vill du lägga mer tid på din trädgårdsodling istället.

Rena sprickor och hål som det kan regna in genom behöver åtgärdas direkt för att man ska undvika fuktskador, men man kan samtidigt passa på att byta kulör på huset. En smutsgul eller bleknad nyans kan behöva fräschas upp. Då får du ett snyggt och modernt hus samtidigt som du ser till att fasaden håller tätt mot angrepp utifrån av väder och vind. Om du vill kan du behålla några ytor i trä och låta resten vara underhållsfritt.

22 Mar 2022