Ett däckhotell för dina däck

Däcken till bilen måste ju förvaras någonstans under de säsonger som de inte används. Då kan ett däckhotell i Åkersberga vara ett alternativ om man inte har någon plats för däcken hemma.

Hur fantastiskt är det inte, att man nuförtiden kan lämna in sina däck som inte kommer användas på ett tag framöver, på ett däckhotell? Ett däckhotell är precis vad det låter som, ett hotell för dina däck helt enkelt. Det är inte alla människor som har platsen eller möjligheten att förvara sina sommar eller vinterdäck hemma, under den period av året som de inte längre används. Då är ett hotell perfekt att lämna in dina däck på, när man byter till vinter- eller sommardäck. Ett däckhotell erbjuder lite olika tjänster, de kan variera beroende på var i landet de är någonstans. Oftast så kommer däckhotell i Åkersberga med en rad olika paketerbjudanden när du bokar in dina däck där.

Paketerbjudande

När man har ringt och bokat sig en plats på däckhotellet för sina däck, så får man också välja om man önskar att de lägger på dina däck åt dig igen sedan, när det kommer en ny säsong. Oftast ingår sådant i priset när man bokar hotell för sina däck men inte överallt, så fråga firman som har hotellet om vad de erbjuder för tjänster och om det ingår i priset att de lägger på däcken åt dig igen sedan. Däckhotellet erbjuder en trygg och säker förvaring åt dig och dina däck, de ser till att ingen annan har tillgång till dem förutom de själva och att de förvaras på rätt sätt.

Förvaring av däcken

Däck behöver förvaras ordentligt och på ett säkert sätt men förvaring för dess hållbarhet är också viktigt. Ett däckhotell vet precis hur ett däck behöver förvaras och tas om hand, så även om du funderar över att förvara dessa hemma, ta reda på hur du tar hand om dem på bästa sätt. Om man inte rengör däcken innan de läggs för förvaring så kan de riskera att frätas sönder av vägsalt och annat som fastnat i dem. De bör inte ligga framme i direkt solljus, utan bör placeras på en hylla i någon form av säck, där de får en jämn temperatur hela tiden. Däcken bör helst placeras i separata påsar eller säckar - en för varje däck. På så vis slipper man risken för att de sliter på varandra.

10 Apr 2020