Energideklaration visar hur energieffektivt huset är

Vill ni dra ned på kostnader och göra ert hus mer energieffektiv? Då ska ni göra en energideklaration som visar hur mycket energi det går åt i ert hem.

Har du ett hus, så kan detta vara intressant för dig att läsa. Allt för många hus drar idag onödigt mycket energi. Vilket resulterar i en dyrare elräkning. Du kan på olika vis få ned den, men först måste du ta tag i saken och kolla vad som slukar energi och hur mycket.

Genom att göra en grundlig mätning av huset, så får du fram vad som är bra och vad som kan behövas åtgärdas. Det är bra för dig själv om du ska bo kvar i huset, men ska huset säljas, så är det även intressant för spekulanter. Detta är inget du gör själv, utan du tar hjälp av ett företag som är certifierat inom området. Det kallas att göra en energideklaration.

Bra investering med energideklaration

En energideklaration gäller så länge som 10 år. Hyr man ut huset, eller har en BRF, så bör man visa den för de andra som bor där. Det ligger i allas intresse att se hur energieffektivt huset är. Du kan få hjälp med en energideklaration i Örebro, eller den stad du befinner dig i. Det kan vara värt att be om offerter hos några olika företag.

De flesta företag erbjuder även en lösning för det som inte är så energieffektivt. Innan de gör något, kommer de givetvis gå genom allting med dig.

9 Jan 2023