En replokal är A och O för musiker i Stockholm

Om man ska jämföra musik med idrott så finns den en enkel ekvation som omfattar båda områdena. Kort sagt – övning ger färdighet och man blir inte bättre än de timmar man är beredd att lägga ner. Ett hockeylag i Stockholm blir inte bättre än den träning de lägger ner tillsammans och detsamma gäller ett band inom musik. Den egna träningen åsido – det är tillsammans och via den gemensamma träningen – som man når framgången. Varför nämner vi då Stockholm i samband med denna nödvändiga träning?

Jo, av den anledningen att det inte finns lika bra förutsättningar för ett band i Stockholm eller för ett hockeylag där som för motsvarande i en mindre stad – bristen på en replokal och en hockeyhall är stor i Stockholm och det här skapar stora problem. Ett musikband – unga människor i Stockholm – hittar helt enkelt ingen replokal och om de skulle ha turen att göra just det – ja, då kommer de att få betala ganska mycket för denna och de kommer utöver det att tvingas dela den med andra. Liknande scenario gäller för hockeyspelande ungdomar; istider och möjligheter till träning tillsammans är ytterst begränsad och det här gör att många tröttnar och istället vänder sig till andra idrotter och aktiviteter.

Av den anledningen – baserat på de begränsade förutsättningarna – så ska man således applådera varje person som kommer från Stockholm och spelar hockey, fotboll, handboll eller någon annan idrott och varje musikband som lyckas ska även de applåderas. Det kräver en helt annan passion och uthållighet i Stockholm; en brist på en replokal kan antingen stärka eller stjälpa en karriär inom musik och detsamma gäller för idrotter.

Band i Stockholm behöver en replokal

Det som dock krävs är mer än applåder – det krävs en kraftig förbättring från stadens sida; man har inte råd med att låta ungdomar tappa sina intressen på grund av för dåliga förutsättningar i Stockholm.

Alla måste kunna få en chans att förkovra sig och förädla sig inom sitt område och om det sedan gäller musik och en replokal i Stockholm, hockey kontra en ishall eller ridning och en ridhall spelar ingen roll.

Stockholm måste ge rätt förutsättningar och därefter se fram emot en belöning i form av good-will där ett band, en hockeyspelare eller ett proffs i italienska ligan i fotboll stoltserar med ett ursprung och en uppväxt i huvudstaden. Som det ser ut idag så slår ett band eller en hockeyspelare från Stockholm ofta igenom mot alla odds.

1 Oct 2017