Ekonomisk plan för BRF är ett måste

Ta hjälp av kunniga advokater när det är dags att upprätta en ekonomisk plan för er bostadsrättsförening (BRF). Då blir processen både kortare och smidigare.

Är det dags att upprätta en ekonomisk plan för er bostadsrättsförening? En sådan måste finnas och vara registrerad hos Bolagsverket för att ni ska få upplåta bostäder. En ekonomisk plan är bland annat till för att eventuella köpare ska få insyn i föreningens ekonomi. Det finns även tydliga regler kring vad en ekonomisk plan måste innehålla.

Även om det är frestande att höfta lite och slira på marginalerna i er ekonomiska plan är det inte att rekommendera. Det är viktigt att det blir rätt och att planen innehåller specifika punkter. En ekonomisk plan måste bland annat innehålla föreningens kostnader och intäkter, datum för inflyttning och upplåtelse och mycket, mycket mer.

Ta hjälp med den ekonomiska planen för er BRF

Att på egen hand upprätta en ekonomisk plan för er bostadsrättsförening kan kännas lite överväldigande och svårt för många. Det är ju trots allt ett juridiskt dokument. Men det går att få hjälp! Många advokatfirmor har erfarna jurister som verkligen kan fastighetsjuridik. Allt blir lättare när ni har en kunnig person vid er sida.

Kontakta en advokatfirma för att få råd och stöttning med er ekonomiska plan. Det kan skona er från mycket huvudbry och många sömnlösa nätter. Det blir helt enkelt lättare att lösa en uppgift tillsammans med någon som verkligen kan. Då blir det även rätt från början, vilket gör att processen blir kortare.

26 Mar 2023