Dags för omväxling? Sök nästa jobb i Göteborg

Har du kört fast i jobbet? Får du inte ut din fulla potential i den position du befinner dig i? Har du tröttnat på den stress och press som det innebär att bo, och arbeta, i Stockholm för med sig? Är det dags för omväxling? Sök nästa jobb i Göteborg.

Stockholm är en fantastisk stad sett ur många avseenden. Den har en extremt vacker natur, den har ett fantastiskt utbud av kultur, nattliv och restauranger. Staden ger extra allt även inom arbetslivet. Det är i Stockholm det händer; det är där man kan göra karriär och det är där de stora jobben finns. Eller?

Det senare kan definitivt diskuteras. Stockholm har ofta en inbyggd navelskådning där man alltid är störst, bäst och vackrast. Sant är att många stora företag har sätet i vår huvudstad - men lika sant är även att fler och fler börjar välja bort Stockholm. Något som sker som en direkt följd av de avigsidor som finns i staden. Fler företag och fler privatpersoner börjar söka sig till andra svenska städer och om vi snabbt tittar på några anledningar till detta så kan dessa punkter förklara en hel del:

  • Tuffare affärsklimat. I Stockholm så råder det en extremt hög konkurrens om både kunder, kompetens, affärspartners och investerare. Det handlar ofta om att prestera eller dra. Som anställd så kan man uppleva en enorm press och stress kring detta. Om man inte levererar - varje dag - så kan man alltid bli ersatt av någon annan. Det gäller framförallt på högre positioner inom företag. Du kanske är chef idag - men hur ser det ut i morgon? Gamla meriter är ingenting att luta sig mot i längden.
  • Kostsam livsstil: Att bo och leva i Stockholm kostar mer pengar. Ska man köpa en bostad så handlar det om åtskilliga miljoner - även för en mindre sådan. Om man skaffar familj och behöver större boyta så får man räkna med att kliva upp ganska högt i belåningsgrad. Detta skapar en osäkerhet hos många. Vad händer om det handlar om en bubbla? En påtagligt stress kan infinna sig som - i kombination med konkurrensen på arbetet - kan leda till att man bränner ut sig.
  • Attityd och atmosfär: Stockholm kan vara en väldigt hård stad där man antingen äter eller låter sig ätas upp. I längden så blir detta väldigt jobbigt. Det är något som syns på arbetsplatsen, på pendeltåget, i affären och lite varstans. Man ska ha vassa armbågar för att klara sig och man kommer sällan långt med en utsträckt hand och ett leende. Det är tröttsamt att hela tiden ha garden uppe - speciellt om man inte har 08-DNA i kroppen.

Göteborg skriker efter hög kompetens

Sammantaget så kan man säga att Stockholm är Sveriges bästa stad - för vissa personer och för speciella åldrar. Någon gång så behöver man lugn och ro. Det kan man också få och detta utan att göra avkall på den egna karriären. Som sagt, det är inte bara privatpersoner som väljer bort Stockholm idag - även många företag gör det och väljer andra städer istället.

Göteborg är ett exempel på detta där man verkligen kan se hur en positiv företagskultur börjat bildas. Fler företag etablerar sig i staden och till skillnad från Stockholm så finns det inte samma konkurrens och illvilja dem emellan. Företag och koncerner i Göteborg drar nytta av varandra på ett helt annat sätt.

Det finns definitiv anledning att söka chefsjobb i Göteborg om man tröttnat på Stockholm och vill prova någonting nytt. Staden ger lugn och ro, folk är vänliga, det finns ett enormt utbud av kultur och spännande restauranger och en natur som slår det mesta.

Västkusten kanske är Bästkusten ändå? Det är bara att prova. Är det någonting som definitivt är hugget i sten så är det att Stockholm alltid ligger kvar. Ta chansen och sök ett chefsjobb i Göteborg! 

6 Jul 2020