Dags för BRF:en att bygga balkong

Att låta bygga balkong på en bostadsrättsfastighet är kanske inte det nödvändigaste. Men det tillför både stil, trivsel och ett ökat ekonomiskt värde.

Det var goda tider. BRF:en hade bra ekonomi och kunde till och med lägga in projekt i det kommande årets budget som inte var alldeles nödvändiga. Det var speciellt en sak som stått på önskelistan länge och som, även om det som sagt inte var nödvändigt, skulle höja värdet på lägenheterna.

Det handlade om att låta bygga balkong på huset. Balkonger var nämligen något som helt saknades i nuläget och som gjorde att husfasaden såg ganska trist ut. Det var inte bara en utseendefråga heller. Det var många av de boende som önskade sig den trivsamhet som en balkong kunde ge.

En firma anlitades för att bygga balkong

Faktum var att folk hade flyttat från huset just av denna anledning. Och nya spekulanter var tveksamma att köpa en lägenhet utan balkong. Det bara var så. Tydligen var detta med att kunna sitta ute och äta, eller bara koppla av en stund, inget som hade varit prioriterat på den tiden som huset byggdes.

Men tiderna förändras – huset hade redan fått treglasfönster, säkerhetsdörrar och fiber. Nu skulle det alltså bli balkonger också. Det var dock viktigt att dessa både blev estetiskt tilltalande och 100 % säkra att vistas på. Dessutom behövdes naturligtvis bygglov. Men allt detta skulle byggfirman som de anlitade se till. Och de skulle också se till att allt var klart tills den varma årstiden kom.

7 Jul 2023