Dags för bildemontering

Behöver du skicka din bil på bildemontering i Örebro? Är det dags att ta farväl av den gamle trotjänaren och lägga pengar på en ny bil kanske? Läs mer om vad bildemontering innebär nedan.

Det kan vara svårt ibland, att skiljas från en bil som man har haft sedan många år tillbaka. Det kanske var ens första bil som man köpte för sin första lön på sitt allra första jobb. Men bilen har inte någonting mer att ge, varken för dig eller för någon annan heller. Då kan det vara dags att skicka iväg den till skroten för en bildemontering. Men hur går det då till när bilen ska genomgå en bildemontering i Örebro? Vad behöver man tänka på innan och efter?

Ordning på alla papper

Man behöver ha med sig ett giltigt personbevis av något slag och bilens registreringsbevis, när man kommer till skroten för att demontera bilen. Har man inte med sig sitt legitimation eller annat som styrker vem man är, så kommer man inte att få utföra demonteringen. Om det är någon annan som kommer in i ditt ställe med din bil, så behöver den personen ha med sig en fullmakt påskriven av dig för att det ska gälla. Om man mot förmodan skulle ha tappat bort sitt registreringsbevis för bilen, så finns det att beställa nytt sådant hos transportstyrelsen, för ett sådant måste du ha med dig till bildemonteringen. Det finns idag inte särskilt många ställen som plockar isär bilar eller skrotar dessa, man säger att det finns cirka 150 bildemonteringar i landet.

Det praktiska

En bildemontering sköts helt och håller från början till slut av skroten som du väljer ska ta hand om din bil. De ser till att du blir nöjd och får vad du efterfrågar. Har du alla papper med dig och har gjort det du ska så kommer de att göra vad de är bra på, skrota bilar. De kommer starta med att dränera bilen på alla vätskor, det är miljöfarliga vätskor som måste tas om hand på bästa vis. Sedan kommer bilen att plockas isär i små delar. Efter det så kommer det mesta att säljas i beståndsdelar, antingen direkt över disk eller genom beställningar på nätet. Det går att få tag i mycket delar till bilar som har blivit demonterade. Allt som inte går att sälja kommer att plattas ihop till små paket och skickas sedan iväg någonstans för att bli metallflis.

15 Jun 2020