Dags att boka tid på trafikskola i Ängelholm

En av de största dagarna i livet är när man får sitt körkort. Men det krävs en hel del studier innan man har lappen i sin hand. Boka kurserna i tid på en trafikskola i Ängelholm för att få en plats.

Elin kunde knappt sitta stilla på köksstolen när pappa Jan klickade fram en trafikskola i Ängelholm på datorn. Äntligen skulle hon få börja köra! Som hon längtat. Nu skulle pappan boka in dem båda på en introduktionskurs. Han tyckte det kändes märkligt. Bil hade han kört i många år. Men kursen var ett krav för både den som skulle ta körkort och den som skulle köra med personen.

Så fungerar det på en trafikskola i Ängelholm

Första steget är att gå introduktionskursen där eleven måste vara minst 14 år och nio månader. Första körtillfället får dock ske först vid 16 års ålder. Men innan man får hoppa in bakom ratten krävs ett körkortstillstånd.

För att få sitt körkort är det inte bara körningen som måste sitta. Det handlar även om att klara av den teori som ingår. Som tillägg kommer även risk 1 och risk 2. Den första handlar om bilkörning och alkohol samt andra faror. Tvåan är att köra halkbana.

Det är många steg som ska gås igenom. I slutändan handlar det om att man själv och medtrafikanterna ska kunna känna sig trygga i trafiken. När alla teori- och körtimmar är avklarade har man något som man kommer att ha stor nytta av resten av sitt liv.

19 Oct 2021