Däckverkstad hjälper sina kunder i Uppsala

Däcken går sällan sönder vid lägliga tillfällen, utan på motorvägar eller när man har bråttom. Förhoppningsvis är det nära till en däckverkstad i Uppsala.

Det var tidig morgon och på motorvägen var det stilla. Anders hade som vana att åka mot Uppsala innan rusningstrafik, något han lärt sig efter all stress som morgontrafiken gett honom under åren. Solen stiger sakta upp från sin nattsömn och får träden och himlen att skimra. Det är på hela taget en fin morgon.

Så utan förvarning kränger bilen till. En smäll hörs och sedan förstår han vad som hänt. Han har fått punktering på höger bak. Mitt i denna oturliga händelse finns det dock en positiv ljusglimt. När han bromsar in och kör av till sidan ser han en däckverkstad. Vad är oddsen för det, tänker han och skrattar trots eländet.

Däckverkstad med snabb service

Då det var så nära och däcket fortfarande hade lite luft började han försiktigt att rulla mot den däckverkstad i Uppsala där han hamnat. Klockan var som sagt tidigt så han fick fördriva tiden fram till sju med att surfa på mobilen och lyssna på musik. Det var i och för sig ganska så trevligt.

Innan klockan slagit sju kom en person och låste upp däckverkstaden. Denne såg att han satt och väntade och kom för att höra om han behövde hjälp. Istället för att be Anders vänta bad han honom att vänta tills garageporten öppnats och sedan köra in. Bara tio minuter senare var ett nytt däck på plats och Anders kunde fortsätta vidare mot jobbet.

9 May 2023