Coolscultping - en metod som tar bort oönskat fett

Frågar du någon person om denne är missnöjd med någonting på sin kropp så kommer denne, som så många andra, svara att det finns några kilon som man gärna skulle vilja bli av med. kilon är i det här fallet inte synonymt med att man känner sig för tung, det handlar istället om att man upplever att man har överflödigt fett. Speciellt runt midjan, på ryggen, under hakan eller på rumpan.

Många tänker att det är en smal sak att komma till bukt med: på med ett par springskor och ät lite nyttigare så kommer allt att försvinna. Vore det så enkelt så skulle det inte finnas några överviktiga personer överhuvudtaget.

Det handlar om mer än att bara träna och äta rätt - vilket är nog svårt ändå. Man ska hinna med sitt liv också; arbete, barn, hämta på dagis, umgås med vänner, pendla, laga mat, handla och så vidare. Livspusslet - ett populärt ord just nu - är svårt att få ihop och alla har inte den förmånen att man kan sätta träningen och kosten på en piedestal som aldrig får röras eller rubbas.

Dessutom och handen på hjärtat: hur lätt är det att bli av med överflödigt fett? Tränar du och äter rätt kost så kommer du att tappa kilon som en följd av detta - men du kan inte styra var på kroppen dessa kilogram ska försvinna. Många lägger sig på rygg på en matta på gymgolvet och kör ett enormt antal situps. Det ger en stark mage, men det trollar inte bort det där bältet av fett som omgärdar midjan.

I sådana fall så kan man istället ta professionell hjälp och genom ett ingrepp på en fastare - i det här fallet - mage. Det behöver inte innebära att man lägger sig under kniven och/eller utsätter sig för något ingrepp som kan ge komplikationer.

Nej, tack och lov så har utvecklingen tagit stora steg framåt och idag så är det möjligt att bli av med oönskat fett utan risk för den egna hälsan. Coolsculpting är en sådan metod och just den ska vi titta närmare på här. Du kan även läsa mer här.

Coolsculpting innebär att man fryser fettdepåer

Namnet antyder vad coolsculpting innebär: med hjälp av kyla så kan man bli av med det fett man stör sig på - oavsett var på kroppen det finns. Kylan går ner till hela åtta minusgrader och man använder (naturligtvis) speciella instrument för detta. Besöker du en mottagning i Stockholm för att bli av med fett på, säg, magen så kommer din mage att bli insmord med en speciell kräm. Därefter så kommer instrumentet att kyla ner magen och frysa fettdepåerna under huden. Då detta är gjort så använder man vakuum för att avlägsna dem.

Allt som allt så tar en behandling med coolsculpting - beroende på hur mycket fett det handlar om samt var på kroppen det sitter. Det mest positiva - utöver resultatet - tycker vi dock är det faktum att det inte innebär några risker och att det inte gör ont. Coolsculpting är ett smärtfritt ingrepp. Ett bevis på detta är att du direkt efteråt kan gå och träna, gå på jobbet eller göra någonting - vad som helst - annat. Det krävs ingen konvalescens.

Det här är en behandling som tar bort fett. Det ska alltså inte ses som ett sätt att gå ner i vikt; något som alltså återkopplar till det vi beskrev ovan - fast tvärtom. Vill du går ner i vikt så kan du börja träna och äta nyttigare mat, vill du bli av med fett just från ett specifikt område så är coolsculpting ett väldigt bra alternativ.

16 Sep 2018