Budget för badrummet

Att renovera ditt badrum kan kosta skjortan, men det kan kan också göras på en nästintill minimal budget. Vilket alternativ du väljer är upp till dig! Och även din plånbok förstås ...

När det är dags för en badrumsrenovering där hemma, måste du först fundera på din budget. Ibland har man mycket pengar att lägga, men vill ändå sätta en liten budget. Ibland vill man kunna lägga mer pengar än vad man har och då kan ett lån komma på fråga. Ställ dig själv frågor och försök att besvara dem innan du drar igång. Hur mycket pengar kan du lägga på renoveringen? Hur mycket vill du lägga? Är du beredd att ta ett lån?

Dyr eller billig badrumsrenovering?

När du bestämt dig för en budget är det dags att kolla nästa alternativ. Vad kan du göra för pengarna? Har du satt en liten budget, men väljer exklusiva material, så kommer du inte kunna göra lika mycket förändring. Fast byter du ut det trasiga handfatet till ett nytt i polerad mässing, ja då blir det ju en väsentlig skillnad i helheten ändå.

Med en liten budget kan man också göra stor skillnad. Genom att riva ut våtrumstapeten, och istället sätta helvitt kakel, kommer det göra en enorm skillnad. Detta trots att kaklet är billigt. Och vita kakelplattor i 15x15 är en klassiker som kommer hålla länge. Om du har satt en hög budgetsumma och gör materialval i lagom prisnivå kan du verkligen göra en totalförändring. Oavsett vilken budget du har valt – lycka till med renoveringen!

12 Aug 2021