Behöver husdjuret hjälp? Hjälpen i Järfälla finns här

veterinärDe som bor i Järfälla, och har husdjur, kan vända sig till flera olika privata kliniker för att få hjälp om husdjuret behöver vård. Var man ska vända sig beror främst på vilket djur det är och vilken åkomma det handlar om. Ett tips är att skriva upp telefonnummer till de olika instanserna för att snabbt kunna få tag på hjälpen när den som mest behövs.

Veterinärklinik

I Järfälla finns veterinär och kliniker som tar emot på tidsbokning och vid akut vårdbehov. Kolla upp vilka öppettider de har. Även om du brukar gå till en veterinär vid vaccination m.m. så är det inte säkert att det är samma som du går till mitt på natten när hunden snabbt behöver vård. Öppettider, kunskap och möjlighet att hjälpa väger i detta fall tungt.

Hemhjälp av veterinär

Det är även möjligt att få hjälp av en veterinär som åker hem till dig och ditt djur. Detta både från veterinärer i Järfälla och från andra delar av Stockholm. I detta fall kan du räkna med en extraavgift på grund av tiden som de behöver lägga på själva transporten. Samtidigt är det en trygghet att inte behöva flytta på husdjuret och att få undersökning på plats i hemmet.

Telefonsupport

I Sverige finns flera företag som erbjuder telefonsupport dygnet runt. För bäst resultat kan en smartphone användas varpå videofunktionen skapar en tydlig bild för den veterinär som sitter och ger support. Här spelar det ingen roll var företaget är beläget eftersom all support sker via telefon eller webkamera.

Att ringa dessa företag brukar kosta en fast summa per samtal eller ganska hög minutkostnad. Samtidigt kan de ge ovärderlig hjälp oavsett när på dygnet som hjälpen efterfrågas.

Djurambulans

Är det akut så är det djurambulans som gäller. Det är bara de större veterinärklinikerna som erbjuder detta. Det kan innebära att husdjuret hämtas och läggs in på en klinik som inte ligger i Järfälla. Fördelen med att bo i Stockholm är att ambulansen i alla fall inte behöver åka långt vilket gör att hjälpen kommer fort.

Zoo – för smådjur

Är det hjälp för smådjur så som kaniner, fiskar, råttor m.m. kan hjälp ofta hittas hos det zoo som dessa köptes. Detta åtminstone om det inte handlar om akuta åkommor utan något man kan vänta med lite. Vill du ta med ditt husdjur till detta zoo så ring först och fråga om det är okej. En del hjälper till med mindre små praktiska lösningar, andra hänvisar till veterinärer.

Här kan du läsa mer om en veterinär som har goda rekommendationer.

22 Nov 2018